Fasaanipyörykät italialaiseen tyyliin

Metsäkanalintukauden loputtua jää seisovan koiran kanssa vielä hyvin aikaa metsästää fasaaneja. Suurin osa fasaanijahdeistamme kuitenkin liittyy koiran koulutukseen, joten aina ei lintuja pyritä ampumaankaan, vaan ne saa jatkaa matkaansa. Näin käy usein jos koiran työskentely ei ole ollut ihan kohdallaan, vaan jotain on mennyt jossain vaiheessa pieleen. Joskus saalista kuitenkin saadaan ja tällä kertaa sattui niin, että fasaanin rintalihat saivat sen verran hittiä, että päädyin jauhamaan linnusta irti saadut lihat lihamyllyllä jauhelihaksi ja tein niistä lihapyöryköitä uunissa. Italialainen ruoka ja pasta maistuu aina ja teinkin italialaisen illallisen. Valitsin pennepastan, koska maukas tomaattikermakastike menee herkullisesti pennen sisään ja tarttuu kermaisesti sinne. Armottomin kriitikkoni, maailman kaunein nainen, totesi maistettuaan ruokaa: ”Nyt tuli nappisuoritus”. Sehän riittää aika pitkälle.

Fasaanipyörykät

Ainekset:
Fasaanin jauhelihaa 400g
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli raastettuna
1 kananmuna
2 rkl parmesaania raastettuna
1 dl korppujauhoja
2 rkl oreganoa pilkottuna
2 rkl persiljaa pilkottuna
1 chili pilkottuna
suolaa, mustsapippuria.

Sekoita kulhossa fasaanin jauheliha, sipuli, valkosipuli, kananmuna, parmesan ja korppujauhot. Lisää oregano, persilja, chili, suola ja mustapippuri. Lisää hieman oliivioljyä. Sekoita kaikki keskenään. Muotoile massasta pyöryköitä ja laita ne uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi. Nosta sen jälkeen lämpö 230 asteseen ja anna olla vielä viitisen minuuttia, kunnes pyörykät saavat hieman väriä.

Kermainen tomaattikastike

Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl sokeria
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl kermaa
1 rkl voita

Kuullota sipulit ja valkosipulit pannussa hiljalleen n. 5 minuuttia. Älä ruskista. Lisää tomaattimurska, sokeri, oregano, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sekaan kerma ja voi. Anna saostua ja lisää sekaan tuore basilika.

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Yleensä pasta kannattaa kuitenkin jättää pari minuuttia vajaaksi paketin ohjeen keittoajasta. Silloin pasta on parhaimmillan ”al dente”. Kaada kastike keitetyn pennepastan sekaan. Laita lautaselle pastat ja pyörykät, koristele tuoreella basilikalla ja persiljalle. Viinisuosituksena jokin italialainen ripasso viini, esimerkiksi Castelforte Valpolicella Ripasso 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *