Pannupihvi

Pannupihvi hirven jauhelihasta.
Pannupihvi hirven jauhelihasta, pippurikastike, selleri-sitruuna pyre, pekoni pavut ja marinoitu punasipuli.

Pannupihvi

Pannupihvi on klassikoksi muodostunut, paksumpi jauhelihapihvi kuin se perinteinen jauhelihapihvi. Tein pannupihvin hirven jauhelihasta, mihin sekoitin porsaan rasvaisempaa jauhelihaa saadakseni pihviin mehevyyttä.

Ainekset:
2 munaa
2 dl maitoa
2 sipulia raastettuna
suolaa, pippuria
2 dl korppujauhoa
1/2 tl muskottipähkinää jauheena
1/2 tl maustepippuria, neilikkaa
300g porsaan jauheliha
500g hirven jauhelihaa
anjovista
Sekoita ja laita jääkaappiin tunniksi.

Muotoile pihvit märillä käsillä. Noin 200g/pihvi. Paista pannulla pinta ruskeaksi ja laita uuniin 200 astetta ja anna olla 20 minuuttia.

Pippurikastike

Ainekset:
voita
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
murskattua mustapippuria
loraus konjakkia
4 dl lihalientä
2 dl kermaa
punapippuria, viherpippuria.

Paloittele sipulit ja freesaa ne pannulla pehmeiksi. Lisää konjakki, sytytä ja polta alkoholi pois. Lisää lihaliemi ja anna kiehua puoleen. Lisää kerma ja keitä sakeaksi. Lisää reilusti pippuria kastikkeeseen.

Perunaterriini

Ainekset:
2 dl kermaa
suolaa, pippuria
kiinteitä perunoita
5 rkl voita,
timjamia
2 valkosipulin kynttä

Perunaterriini on tehtävä pääosin jo edellisenä päivänä.
Kuori perunat ja leikkaa niistä ohuita siivuja tai siivuta mandoliinilla.
Lisää kulhoon kerma, suola, pippuri ja timjami. Laita perunasiivut kulhoon ja sekoita kermaan. Vuoraa terriinivuoka leivinpaperilla. Lado perunasiivut vuokaan ja laita voisiivuja kerrosten väliin. Kun vuoka on lähes täynnä laita se uuniin tunniksi 175 asteeseen. Kokeile hammastikulla kypsyys. Kun perunat ovat kypsiä, anna jäähtyä ja laita paino perunoiden päälle ja laita yöksi jääkaappiin. Leikkaa terriinistä siistejä paloja ja paista pannulla sivut kauniin ruskeiksi.

Selleri-sitruunapyre

Ainekset:
1 kokonainen juuriselleri 
2 dl kuohukermaa 
100 g voita 
1 dl keitinlientä 
1 tl suolaa
Sitruunaöljy 
1 dl oliiviöljyä 
1 sitruunan kuoret

Tee ensin sitruunaöljy. Raasta sitruunan kuori. Lämmitä oliiviöljy kattilassa 42-asteiseksi. Lisää sitruunan kuoret öljyyn. Jätä astia huoneenlämpöön yön ajaksi. siivilöi öljy.

Kuori selleri ja pilko selleri paloiksi. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kypsiksi. Ota talteen 1 dl keitinlientä ja valuta sellerinpalat siivilässä. Kiehauta kerma, voi ja keitinliemi. Soseuta sellerinpalat lämpiminä sauvasekoittimella. Lisää kerma-voi-keitinlientä pienissä erissä, kunnes sellereistä tulee sileää ja pehmeää sosetta. Lisää lopuksi loraus sitruunaöljyä sekaan ja sekoita.

Pekoni-pavut

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Valuta vesi pois.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutioi pekonit. Paista pekonit ja valkosipulit. Sekoita pavut ja pekoni keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *