Riistalaatikko

Maukas ja helppo riistalaatikko.
Maukas ja helppo riistalaatikko.

Helppo ja yksinkertainen ruotsalainen herkku, joka uppoaa hyvällä ruokahalulla niin lapsiin kuin aikusiinkin. Jaktlåda on erinomainen ruoka suurempiinkin istujaisiin. Sen voi tehdä etukäteen ja lämmittää uunissa silloin kun sen aika tulee. Riistalaatikko/jaktlåda on helposti muunneltavissa vaihtamalla vaikka ketsupin tomaattiseen chilikastikkeeseen. Tekeminen onnistuu mistä tahansa jauhelihasta vaikka naudasta, broilerista tai kuten tässä tapauksessa riistajauhelihasta.

Ohje 10:lle annokselle:
1,2 kg jauhelihaa (hirveä, kaurista)
2 pakettia pekonia
1,5 l spiraalimakaroneja
4 dl purkkia creme fraiche
7 rkl ketsuppia tai chilikastiketta
3 rkl riistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
7,5 dl kermaa
1 purjosipuli
300 g juustoraastetta

Ohje:
Paista jauheliha ja pekoni, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada jauhelihat ja pekonit isoon vuokaan ja lisää sekaan purjosipuli kiekoiksi leikattuna.
Keitä spiraalimakaroonit väljässä suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Lisää keitetyt makaroonit vuokaan.
Kiehauta kerma, creme fraiche ja lisää ketsuppi sekä riistafondi tai lihaliemikuutiot sekaan.
Kaada seos vuokaan.
Lisää vuokaan päälimmäiseksi juustoraaste ja laita vuoka uuniin 30 minuutiksi 225 asteeseen.
Jos lämmität vuoan myöhemmin lisää päälle lisää juustoraastetta.

3 thoughts on “Riistalaatikko

  • 19.10.2020 at 15:32
    Permalink

    Kyllä ruåttalaiset osaa. Perinteisestä lihamakaronilaatikosta on jalostettu fiinimpi jaktlåda 😁
    Täytyypi testata seuraavasta riistajauhissatsista.

    Reply
  • 1.4.2023 at 13:42
    Permalink

    Pekoni oli ainesosana mutta sitä ei lisätty missään vaiheessa. Oletin että se piti paistaa ja lisätä vuokaan. Ainakin se toimi hyvin. 🙂

    Reply
    • 30.4.2023 at 06:38
      Permalink

      Hyvin oletettu, näinhän se on. Jäi vahingossa pois. Korjasin asian.

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *