
Perinteinen bolognese on helppo italialainen jauhelihakastike. Metsästäjä tekee sen tietysti riistan jauhelihasta. Käytin tähän rusakon jauhelihaa. Kaikki muukin jauheliha toki käy. Mieluummin käyttäisin rusakosta sanaa peltojänis. Onhan se mielestäni hieman kauniimpi nimitys parhaan makuisesta riistaeläimestämme.
Ainekset:
400g jäniksen jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 varsisellerin varsi
200g herkkusieniä
2 dl kermaa
1 dl raastettua parmesan juustoa
6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen tuoretta pinaattia
basilikaa
suolaa, pippuria
tuorepastaa, esim. fetuccini.
Ohje:
Paista jauheliha. Kun jauheliha on rukistunut kunnolla, lisää pannulle pilkottu sipuli, valkosipulit, varsiselleri, herkusienet, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tuore pinaatti. Anna paistua kunnes sienistä ja pinaatista on neste lähes haihtunut. Lisää tomaattimurska pannulle. Tähän voisi käyttää myös basilikalla maustettua tomaattimurskaa. Anna kiehua hetki kasaan ja lisää pannulle kerma. Anna sakeutua hetki ja lisää pilkottu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan raastettua parmesan juusto. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja laita lautaselle kastikkeen sekaan, raasta päälle reilusti parmesan juustoa.