
Monille seisovan lintukoiran omistajalle fasaani on aika tavanomainen saalis. Fasaani ei kuulu Suomen alkuperäiseen linnustoon, joten sen laittaminen ruoaksi on myös harvinaisempaa kuin perinteisten riistalintujemme. Tässä eräs mielestäni erinomaisesti onnistunut resepti fasaanille. Kevyt ja sitruunainen maku sopii fasaanille erinomaisesti.
Ainekset:
4 fasaanin rintafilettä
100g voita
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
120 g herkkusieniä
10 pikkutomaattia
5-8 aurinkokuivattua tomaattia
100g tuoretta pinaattia
suolaa, pippuria
4 dl ruoanlaittokermaa
20g Parmesan juustoraastetta.
1 sitruuna
Ohje:
Leikka fasaanin riuntafileet irti. Mausta lihat suolalla ja paista ne vissa pannulla. Laita pannulle mausteeksi rosmariinin oksa ja hieman murskattua valkosipulia. Ota fileet pannulta ja jätä ne odottelemaan hetkeksi.

Kuori ja siivuta 2 sipulia. Kuullota sipulit voissa. Siivuta herkkusienet ja lisää ne pannulle sipulin sekaan.
Pilko yksi valkosipulin kynsi ja lisää se myös pannulle.
Puolita pikkutomaatit ja lisää nekin pannulle.
Kuullota hetki ja pilko aurinkokuivatut tomaatit, raasta puolet sitruunan kuoresta ja lisää ne pannulle.
Lisää pannulle myös tuoreet pinaatit. Pinaatit näyttävät tässä vaiheessa täyttävän koko pannun, mutta hetken päästä ne vetäytyvät kasaan.
Kuulltoa hetki, kunnes pinaatit pehmenevät. Lisää pannuun ruoakakerma ja keittele hetki, kunnes kastike sakenee.
Raasta kastikkeen sekaan parmesaaniraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
Leikkaa sitruunan siivuja ja laita ne kastikkeeseen
Pilko fasaanin rinnat peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja lisää ne kastikkeen sekaan pannulle. Mausta pippurilla ja suolalla.
Laita kansi päälle ja anna lämmetä hetki.
Riisi
Laita kattilaan reilusti voita ja hieman öljyä. Sulata voi ja lisää 200g riisiä kattilaan. Kuullota riisiä hetki.
Lisää kattilaan 2 dl kasvislientä ja raasta mukaan 1 valkosipulin kynsi.
Mausta suolalla ja pippurilla
Lisää 1 tl kurkumaa keitinliemeen.
Sekoita ja anna riisin kypsyä
Tarjoile fasaanikastike riisin kanssa.