Tulinen jänispata

Tulista jänispataa tarjoiltuna creme fraichen ja koriantrin kanssa.
Tulista jänispataa tarjoiltuna creme fraichen ja koriantrin kanssa.

Jänis se on rusakkokin, vaikka ei olekkaan saaliina niin arvostettu kuin metsäjänis. Mielestäni rusakko eli peltojänis on maultaan parempi ja mureampi kuin metsäjänis. Niin rusakon kuin metsäjäniksenkin etu- ja takakoivet ovat mitä parasta pata-ainesta. Pitkä haudutusaika mureuttaa sitkeimmätkin koipien osat maukkaiksi. Tulisen ruoan ystävät pitävät chili con carnesta. Valmistin tämän jänispadan samalla tavalla. Tulinen chili antaa hienon säväyksen riistalihalle. Lisää chiliä makusi mukaan.

Ainekset:
400 g jäniksen koipia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
1 punainen paprika
1 kokonainen punainen chili, niin tulinen kuin haluat
400 g paseerattua tomaattia
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
400 g kidneypapuja
Basmatiriisiä
1 lime
korianteria
crème fraîchea

Ohje:
Keitä koipia reilu tunti lihaliemessä niin, että lihat irtoavat luista helposti.
Kuutio paprika ja hienonna chili. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne voissa isolla paistinpannulla tai padassa.
Lisää paloiteltu liha ja ruskista muutaman minuutin ajan. Sitten lisää paprika ja chili pannulle.
Lisää paseerattu tomaatti ja sekoita. Mausta savupaprikajauheella, chilillä, suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Huuhtele pavut lävikössä ja lisää padan sekaan. Keitä vielä muutama minuutti Keitä riisi ja tarjoile pata riisin kanssa. Lisää lautaselle ruokalusikallinen crème fraîchea, limen lohko ja reilusti korianteria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *