Hanhimureke

Hanhimureke, perunamuusi ja 66-asteen muna.
Hanhimureke, perunamuusi ja 66-asteen muna.

Saaliiksi saadut hanhet alkavat olemaan pakastimesta syöty, mutta vielä löytyi erikseen pakattuja koipia. Olen monesti kiitellyt ostamaani lihamyllyä. Lihamyllyn avulla tulee riistasta hyödynnettyä vähäisemmätkin osat. Tällä kertaa askartelin muutamista koivista lihat irti ja jauhoin ne myllyllä jauhelihaksi. Viidesosan laitoin sekaan possun jauhelihaa, niin ei olisi ihan niin tiukkaa tavaraa. Lisukkeeksi perunamuusia ja kypsennin sous videessä (85C,45min) erivärisiä porkkanoita. Sous videessä porkkanoihin jää hyvä suutuntuma, sekä erittäin tiivis porkkanan maku. Lautaselle murekkeen päälle tein hieman rasvaisuutta antamaan 66-asteen munan (SV 66C,1h). 66-asteessa munan keltuainen hyytyy mutta valkuainen jää vielä juoksevaksi, joten ne on helppo erotella.

Hanhimureke

Ainekset:
800g hanhen jauhelihaa
200g possun jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 varsiselleri
5 valkosipulin kynttä
1 rkl timjamia pilkottuna
4 kananmunaa
1 rkl Dijon sinappia
2 rkl ketsuppia
2 rkl Worcestershire -kastiketta
½ tl muskottipähkinää
½ tl cayenne pippuria
4 aurinkokuivattua tomaattia
1,5 dl korppujauhoa
pekonia
suolaa, pippuria

Paista pannulla voissa, miedolla lämmöllä, pieniksi pilkotut sipulit, selleri, porkkana ja valkosipuli. Haudota vähintään kymmenen minuuttia. Lisää timjami. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Sekoita kulhossa kananmunat, Dijon-sinappi, ketsuppi, Worcestershire-kastike, ja mausteet. Lisää sekaan pilkotut arinkokuivatut tomaatit. Sekoita sekaan jauhelihat ja korppujauho. Sekoita käsin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös aiemmin paistettu sipulisekoitus.

Vuoraa vuoka pekonilla ja laita taikina vuokaan pekonien päälle. Taittele pekonien reunat päällimmäiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Valmiit annokset saat kun laitat taikinan sopivan kokoiseen pekonilla vuorattuun annosvuokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *