Hirviburger

Hirviburger

Hirvestä on moneksi. Veljeni on innokas hirvenmetsästäjä ja häneltä sain hieman hirvenpaistia. En tiennyt mitä paistinosaa tuo on, joten pelasin varman päälle. Leikkasin isoimmat kalvot pois lihasta ja jauhoin paistin jauhelihaksi. Edellisellä viikolla yritimme maistamaan Suomen parhaaksi burgeripaikaksi äänestettyä Hankasalmen Grill Roomin burgereita. Jono oli niin pitkä, että luovutimme. Grill Roomin suosituin burgeri on nimeltään Pahis. Sitä mukaellen tein smash burgerin hirvestä.

Ainekset:
hirven jauhelihaa
pekonia
sipulia
Cheddar-juustoa
savustettua paprikajauhetta
suolaa, pippuria

Paloittele liha ja jauha lihat lihamyllyllä. Muotoile lihasta reilut pallot ja paina ne kuumalle pannulle ihan littanaksi. Smash -burgerille on ominaista reilu paistopinta ja rapeat reunat. Paista hetki, lisää pinnalle suolaa ja pippuria. Käännä pihvit. Suolaa ja pippuria toisellekkin puolelle. Paista toisella pannulla samaan aikaan pekonit rapeaksi. Kaada pekonien rasva pihvien päälle. Laita lopuksi juustoviipaleet pihvin päälle ja odota hetki, että juusto alkaa sulaa. Paahda sämpylöitä hetki pannulla. Kasaa burgeri laittamalla sämpylän väliin pihvit, juusto, pekonisiivut, karamellisoitua sipulia, salaatinlehti ja reilusti majoneesia. Alla ohje majoneesiin ja karamellisoituun sipuliin.

Savupaprikamajoneesi

1 dl öljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta

Riko kananmuna korkeaan, sauvasekoittimeen sopivaan kapeaan kannuun.
Lisää sinappi, valkoviinietikka, pippuri ja suola kannuun. Kaada lopuksi rypsiöljy päälle.
Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä se. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös kunnes majoneesi on valmis.Mausta majoneesi savupaprikajauheella.

Karamellisoitu sipuli

2 punasipulia siivutettuina
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
vettä
voita

Sulata voi pannulla. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä, jotta saavat hiukan väriä.
Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää punaviinietikka. Keittele, kunnes neste on
melkein kokonaan haihtunut. Tuoksu on melkoisen pistävä aluksi. Lisää hiukan suolaa
ja pippuria sekä ruokalusikallinen vettä.
Hauduta sipuleita hetki, kunnes ne ovat pehmeitä ja tahmaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *