Alunperin Cordon bleu eli Sveitsin leike tehdään vasikan paistista mutta sen voi valmistaa myös fasaanista tai vaikka broilerin rintafileistä.
Ainekset:
Fasaanin rintafileet
Kinkkuleikettä
Edam-juustoa
Rakuunaa
Kananmuna, vehnäjauhoa, korppujauhoa
Suolaa, pippuria
Ohje:
Leikkaa fileet auki mutta älä leikkaa loppuun asti.
Laita fileet kelmun päälle ja nuiji leikkeet ohuiksi kelmun alla. Kastele kelmu niin leikatut fileet leviävät paremmin. Laita leikkeen päälle kinkkuviipaleet ja juustosiivut ja tuoretta rakuunaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sulje leike kiinni. Voit sulkea leikkeet hammastikuilla, niin juusto pysyy paremmin sisällä eikä valu pois paistaessa.
Leivitä leikkeet vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja korppujauhoissa.
Paista leikkeet molemmin puolin pannulla runsaassa rasvassa, matalalla lämmöllä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
Korvasienikastike
Ainekset:
1/2 l Tuoreita esikäsiteltyjä korvasieniä (keitä 3 krt ja huuhtele/ vaihda vesi väillä)
2 rkl voita
1 salottisipuli
1 tl hienoa merisuolaa
2.5 dl maitoa
1,5 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
Ohje:
kuullota sipuli voin kanssa pannulla.
Laita pilkotut korvasienet pannulle.
Ripottele jauhot pinnalle ja anna paistua hetki.
Kaada kerma-maitoseos pannulle ja anna kiehahtaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää valkoviini ja anna hautua hiljaisella tulella n. 10 min.
Tarjoile perunoiden, porkkanoiden ja parsan kanssa.