Pitkään haudutettua kauriin potkaa, sekä koskenlaskija juustolla maustettu perunamuusi. Mikäpä sen parempaa syksyisen jahtipäivän jälkeen. Koskenlaskija juusto tuo perunamuusiin ihanaa täyteläisyyttä. Samassa padassa hautuneet sipulit ja paprikat täydentävät makuelämystä. Tähän kun vielä lisätään täyteläinen Amarone punaviini ja hyvä seura, niin eipä siitä mitään puutu.
Ainekset:
2 kauriinpotkaa
5 dl lihalientä
5 dl punaviiniä
muutama oksa timjamia
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 paprikaa, eri värisiä
1/2 pientä kesäkurpitsaa
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria myllystä
Ohje:
Lyhennä kauriin potkat niin, että ne mahtuvat pataan. Leikkaa paksut jänteet pois.
Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita potkat pataan.
Kaada pataan riista- tai lihaliemi ja punaviini, siten että lihat peittyvät. Lisää timjamin oksat.
Anna padan hautua 175 asteisessa uunissa tunti ilman kantta.
Kuori sillä aikaa sipulit ja paloittele ne. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja paloittele ne. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kasvikset pataan. Laita kansi padan päälle.
Jatka kypsentämistä vielä 2-3 tuntia, kunnes liha on niin kypsiä, että se irtoavat luusta helposti.
Juustoinen perunamuusi
Ainekset:
6 perunaa
2 rkl voita
2 dl maitoa
Mustaa koskenlaskija ruoka & dippi juustoa
Ohje:
Kuori perunat ja keitä kypsiksi, noin ½ tuntia. Kaada vesi pois ja soseuta perunat. Sekoita perunoihin voi, maito ja juusto. Mausta suolalla tarvittaessa.
Kastike
Ainekset:
4 dl haudutuslientä
2 rkl Maizenaa
1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
suolaa, mustapippuria myllystä
Ohje:
Siivilöi padan haudutusliemi. Suurusta se maissitärkkelyksellä. Lisää mustaviinimarjahyytelö. Mausta pippurilla ja suolalla.
Tarjoa potkat juustoisen perunamuusin ja kasvisten kanssa. Ripottele päälle lehtipersiljaa.