Itsenäisyyspäivän illallinen koostuu tälläkin kertaa suomalaisesta itse hankitusta riistasta. Metsäjäniksen ulkofileet saivat lautaselle kaverikseen paistettuja perunoita ja porkkanapyrettä ja hollandaisekastiketta.
Siivosin ulkofileet, laitoin vakuumiin ja sous videe-keittimeen. Lämpötilaksi 55 astetta ja tunnin verran kypsennystä. Vakuumipussiin ei tarvitse laittaa mausteita lainkaan, koska eihän ne sinne lihan sisään imeydy. Kypsennyksen jälkeen paistoin fileisiin ruskean pinnan voissa pannulla. Mausteet voi hieroa lihan pintaan kypsennyksen jälkeen, ennen tai jälkeen paistamisen
Porkkanapyre
Ainekset:
2 isoa porkkanaa
2 dl kanalientä
2 rkl voita
1 tl sokeria
kermaa, suolaa, pippuria
Ohje:
Kuori ja pilko porkkanat. Aloita freesaamaan kattilassa voinokareen kanssa. Lisää sokeri ja paahda hetki. Lisää liemi ja keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Laita porkkanat, kerma ja mausteet blenderiin, aja sileäksi haudutus nestettä lisäten tarvittaessa.
Hollandaisekastike
2 munankeltuaista
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl vettä
110g voita
suolaa
Laita keltuaiset metallikulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon 1 tl valkoviinietikkaa ja saman verran vettä. Sekoita.
Keitä seos vesihauteessa, vesi ei saa osua astian pohjaan
Sekoita noin 2-3 minuuttia, älä anna munien kypsyä
Sekoita kunnes seos on yhtä paksua kuin majoneesi
Sulata 110g voita, voit käyttää myös kirkastettua voita
Sekoita voi keltuaisten sekaan pienissä erissä, ei liian kuumana.
Lisää 1 tl sitruunan mehua. Sekoita ja mausta suolalla.
Isänmaallinen pannacotta
Itsenäisyyspäivän teemaan sopii hyvin sinivalkoinen pannacotta. Perus pannacotan resepti löytyy Dansukker hyytelösokeripaketin kyljestä.
Ainekset:
4–6 annosta
5 dl kermaa tai maitoa tai puolet molempia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Saat pannacotasta hienomman näköisen kun asetat lasit jääkaappiin hieman kyljelleen.
Sininen osa on hyydytettyä Curacao- likööriä. Laita pari liivatelehteä kylmään veteen hetkeksi Laita 2dl Curacaota kattilaan ja keitä hetki, että saat alkoholin haihdutettua pois. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää Curacaon sekaan. Jäähdytä hetki ja kaada yön yli jäähtyneen pannacotan päälle. Lippu pystyyn ja vieraat hämmästyvät