Riistakastike
Tein kastikkeen tähteeksi jääneestä jänisrilletestä. Rillette on ranskalaisesta keittöstä tuttu alkuruoka. Se on maustetussa liemessä kypsennettyä, erittäin ylikypsää lihaa. Liha on revitty suikaleiksi. Tarjoillaan usein alkuruokana paahdetun leivän päällä. Uuniperunat ja myskikurpitsa sopivat erinomaisesti minkä tahansa riistan kanssa.
Ainekset:
Jäniksen koivet
porkkanaa
sipulia
valkosipulia
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 dl kermaa
2 tl timjamia
1 reilu tl mustaherukkahyytelöä
1 valkosipulinkynsi
2-4 rkl häränlihafondia
1-3 rkl sienisoijakastiketta
Leikaa jäniksen koivet uunivuokaan mahtuviksi paloiksi. Laita ainekset uunivuokaan ja kääda päälle öljyä niin, että ainekset peittyvät kokonaan. Laita vuoka uuniin 120 asteeseen kolmeksi tunniksi. Revi lihat pieniksi suikaleiksi. voit myös paloitella lihat blenderissä hienommkasi silpuksi.
Ruskista 2 rkl vehnäjauhoja voissa pannulla noin 30 sekunnin ajan. Kaada sitten kuumaa vettä pannulle vispaamalla samalla. Kastike on aluksi juoksevaa, mutta kiehuttuaan jonkin aikaa siitä tulee paksumpaa. Lisää kerma, mustaherukkahyytelö, timjami ja valkosipuli ja sekoita.
Lisää soijakastike ja fondi.
Aloita parilla ruokalusikallisella fondia ja yhdellä ruokalusikallisella soijaa.
Sekoita ja maista.
Lisää molempia niin kauan kunnes suola maistuu kastikkeessa.
Kun kastike on haluamasi makuista lisää jänisrillette sekaan.
Hunajapaahdetut porkkanat
porkkanoita
juoksevaa hunajaa
ruokaöljyä
kuivattua rakuunaa
suolaa
Leikaa isot porkkanat pituusssuunnassa neljään osaan. Pienemmät porkaanat voi laittaa kokonaisena.
Laita porkkanat uunivuokaan. Ripottele päälle öljyä, hunajaa, suolaa ja rakunaa. Laita porkkanat unniin 299 asteeseen puoleksi tunniksi.
Peruna-kurpitsa sose
700 g myskikurpitsa
700 g jauhoisia perunoita esim. rosamunda
25 g paahdettua voita
suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja pistele perunoihin haarukalla reikiä. Aseta perunat uunipellille. Anna perunoiden olla uunissa tunti tai kunnes ovat läpi pehmeitä.
Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siement lusikalla kaapien.
Kun aikaa on jäljellä puoli tuntia laita uunipellille halkaistu myskikurpita leikkauspinta alaspäin. Kun tunti on tarkista kypsyys haarukalla.
Halkaise peurunat ja kaavi sisukset lusikalla kattilaan. Kaavi kurpitsanliha kattilaan perunoiden joukkoon. Lisää paahdettu voi ja mausta suolalla.