Kurpitsakeitto metsäkauriin jauhelihalla.

Myskikurpitsakeittoa ja metsäkauriin jauhelihaa
Myskikurpitsakeittoa ja metsäkauriin jauhelihaa

Kermaista kurpitsakeittoa, mutta hieman uudella tvistillä! Kookosmaidolla ja eksoottisesti maustetulla lisukkeella kypsennetystä jauhelihasta.

Ainekset:
(4 annosta)
1 kg myskikurpitsaa
2 salottisipulia
75 g inkivääriä
öljyä
½ l kasvislientä
1 purkki kookosmaitoa
½ ruokalusikallista chilijauhetta
1 lime

Ennen keiton valmistusta leikkaa salottisipuli siivuiksi ja marinoi koristeluun tarkoitetut siivut limettimehussa ja ripauksessa suolaa noin tunnin ajan.

Poista kurpitsan siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja pilko salottisipulit ja inkivääri. Pyörittele kurpitsa ja inkivääri öljyssä ja laita ne uunipellille uuniin 25 asteeseen 30 minuutiksi.

Laita kattilaan kasvisliemi, uunissa paahdetut kurpitsan- ja inkiväärinpalat sekä chilijauhe kattilaan. Keitä hetki ja soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito, kiehauta keitto ja mausta.

Jauhelihalisuke keittoon

Ainekset:
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
60 g inkivääriä raastettuna
1 rkl jauhettua kuminaa
350 g metsäkauriin jauhelihaa, kyllähän tähän käy muukin riista.
1 limetin kuori raastettuna
1 limen mehu
2 kpl salottisipulia hienoksi viipaloituna
korianteria
1 punainen chili
suolaa, pippuria

Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa miedolla lämmöllä pannussa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää raastettu inkivääri ja kumina ja paista hetki.
Nosta lämpöä ja lisää jauheliha. Paista ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja limetinkuorella.
Sekoita aiemmin marinoidut sipulit jauhelihan sekaan.

Kaada keitto lautasille, laita keskelle jauheliha ja koristele korianterilla ja chiliviipaleilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *