Viimekeväinen eräksi tullut kaurispukki alkaa olemaan syöty eri muodoissaan. Metsäkauriin liha on maultaan mielestäni parasta riistalihoista. Kaurispukkijahti alkaa keväisin 16.5 ja kestää kesäkuun puoliväliin. Tuona aikana on sallittu metsästää vain urospuolisia metsäkauriita. Metsäkauris on erittäin arka ja varovainen, joten sen metsästäminen ei ole kaikkein helpointa ja vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Riistapataan käytin metsäkauriin lisäksi ystävältä saatua hirvenpaistia.
Ainekset:
500 g riistaa. Tähän käytin hirven ja metsäkauriin paistia.
2 sipulia
2 tähtianis
2 porkkana
1 vihreä paprika
2 valkosipulin kynttä
2 tomaatti
2 rkl tomaattipyre
1/2 pulloa punaviiniä
200 g kidneypapuja, säilyke.
1 punainen chili tai oman maun mukaan
Paista lihat oliiviöljyssä, parissa erässä tummanruskeaksi ja jätä odottelemaan.
Pilko ja paista sipulit. Laita tähtianikset samalle pannulle antamaan makua.
Kaada paistetut sipulit pataan Lisää pataan myös paloitellut porkkanat, vihreä paprika, pilkotut valkosipulit, pilkottu, tomaatti, tomaattipyre ja punainen chili.
Kaada sekaan puoli pulloa punaviiniä ja keitä siirappimaiseksi. Viiniksi kannattaa valita sellainen viini, mistä itse pitää myös juotuna.
Lisää lihat pataan ja heitä sekaan 5 dl lihalientä.
Keitä ilman kantta kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Maustekastike
Ainekset:
1 tl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
ketsuppia
voita
worchesterkastike
Paahda öljyssä jeera, savupaprika ja cayannepippuri.
Sekoita voita, vähän ketsuppia ja loraus worcesterkastiketta.
Lisää pataan maustekastike ja kidneypavut.
Tarjoile riisin tai perunamuusin kanssa ja nauti hyvien ystävien kanssa. Viiniksi täyteläinen Amarone.
Pingback: Tulinen riistatortilla - IhanaMIES