Kaavilaista hirveä moskovalaisittain

AINEKSET

1 kg hirveä 
3 sipulia 
3 venäläistä suolakurkkua 
3 rkl voita 
3 rkl hunajaa 
2 tl rouhittua mustapippuria 
1 tl cayennenpippuria 
3 rkl vehnäjauhoja 
5 dl  riista- tai lihalientä 
150 g sinihomejuustoa
200 g smetanaa
1dl lientä suolakurkkupurkista
tuoretta rakuunaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Ota lihat huoneen lämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja silppua sipulit.
Ruskista lihat pannussa, jauhota lihat ja jätä odottelemaan.
Sulata padassa ruokalusikallinen voita ja lisää joukkoon sipulit.
Kuullota sipuleita viitisen minuuttia.
Lisää lihat pataan
Lisää joukkoon suolakurkkupurkista lientä ja lihaliemi.
Lisää hunaja ja mausteet pataan.
Laita kansipäällinen pata uuniin. Annan padan olla uunissa tunti.

Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi.
Murustele pataan sinihomejuusto ja lisää smetana.
Kypsennä vielä 30 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
Lisää rakuuna kun pata on valmis.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *