![](https://ihanamies.fi/wp-content/uploads/2020/05/ihana_coronasorsa.jpg)
Korona karanteenin aikana on Corona-oluen myynti kasvanut eräässä K-kaupassa 1000%. Amerikan ihmemaassa jotkut jopa luulevat Koronaviruksen saaneen alkunsa Corona-oluesta. Tässä oma osuuteni Coronan lisääntyneestä myynnistä. Alkupalaksi tein sorsan siivistä ja koivista rilleten, jonka tajoilin paahtoleivän päällä.
Rillette
Ainekset:
Sorsan siivet ja koivet
1 sipuli
1 palsternakka
1 valkosipulinkynsi
2 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
1 laakerinlehi
1 tl merisuolaa
Paloittele palsternakka, valkosipuli ja laita kaikki ainekset uunivuokaan ja kypsennä lihaa mausteliemessä uunissä noin 3 tuntia 150-asteisessa uunissa.
Jäähdytä liha ja revi liha pieniksi säikeiksi. Voit kostuttaa lihaa hieman paistoliemellä.
Lisää palsternakka tehosekoittimeen lihojen kanssa ja aja sileäksi massaksi. Mausta.
Laita jääkaappiin vetäytymään.
Tarjoile paahtoleivän päällä.
![](https://ihanamies.fi/wp-content/uploads/2020/05/ihana_sorsarillette.jpg)
Heinäsorsa
Ammu sorsa.
Leikkaa rintalihat sorsasta.
Suolaa ja pippuroi lihat.
Laita lihat vakuumiin.
Hauduta lihoja sous vide -keittimessä 55 asteessa 1 tunti.
Ota lihat pois ja paista voissa kuumalla pannulla.
Perunafondant
Pese ja kuori perunat, leikkaa päät tasaiseksi ja pyöristä kuorimaveitsellä/veitsellä kutakuinkin kartionmuotoiseksi.
Sulata kattilassa reilusti voita, niin paljon, että perunafondantit jäävät voin alle 1/4 verran. Paista perunoita voissa niitä liikuttelematta noin 5-6 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin ruskean värin. Käännä ja paista toinen puoli.
Lisää kattilaan kuumaa kanalientä (varo, räiskyy) niin, että nestepinta ulottuu yli perunoiden puolivälin. Kypsennä miedolla lämmöllä 12-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Vuohenjuustomousse
125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Ota kuohukermasta desilitra erilleen. Sekoita kaikki muut ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. 2.Vaahdota loput kermasta kovaksi ja nostele vaahto vuohenjuustoseoksen joukkoon.
Corona kastike
Rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
timjamia
laakerinlehti
3 dl Corona olutta
5 dl lihalientä
50g voita
1rkl Aronia hilloa
suolaa, pippuria
Laita rypsiöljyä, timjamia ja laakerinlehti paksupohjaiseen katilaan ja freesaa sipuleita 5 minuuttia.
Heitä Corona olut sekaan ja keitä kasaan noin puoleen.
Lisää lihaliemi ja keitä taas puoleen.
Siivilöi liemi.
Lisää voi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.