Sorsaa voi valmistaa monella eri tavalla. Yleisimmin sorsa paistetaan uunissa tai pannulla pelkät täkkälihat. Kokeilin valmistaa sorsaa hieman eri tavalla. Tein ensin nyhtöpossu ohjeita mukaellen sorsasta ylikypsää repimiskelpoistasta lihaa ja sekoitin sen Parmesaanikastikkeeseen. Lopputulos oli erinomainen! Pelkästään nyhtösorsakin olisi ollut hyvää ja nyt tuon kastikkeen ja pastan kanssa todella maittava. Nyhtösorsasta pitääkin keksiä jotain muuta herkkua.
Parmesaanikastike
Ainekset:
2 dl täysmaitoa
80 g raastettua Parmesan juustoa
2 rkl voita
2 rkl 00-jauhoja
suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot sekä maito sekoittaen kokoajan. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Lisää sekaan Parmesan juustoa, kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi suola.
Nyhtösorsa
Ainekset:
1 heinäsorsa
2 rkl kuivattua rakuunaa
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
6 katajanmarjaa
5 dl riistalientä tai lihalientä
mustapippuria myllystä
Laita sorsa ja muut ainekset kattilaan. Kaada lihalientä päälle niin, että liha peittyy. Kypsennä liedellä miedolla lämmöllä, kannen alla 2 tuntia. Lisää lientä tarvittaessa.
Ota sorsanrinnat ja revi liha sormin pieniksi paloiksi lämpimänä.
Lisää revityt nyhtösorsan lihat Parmesaanikastikkeeseen.
Keitä haluamasi pasta pakkausken ohjeen mukaan. Tässä käytin pientä pennepastaa.
Viinisuositus: Kuten monesti riistan kanssa maistuu italialaiset Amaronet tai Ripassot. Melko täyteläinen, pehmeän tanniinen, Verrocchio Valpolicella Superiore Ripasso 2018.