Kyyhkyä ja murskattua perunaa

Viime syksyn pyynnistä löytyi pakastimesta vielä yksi kyyhkykin. Viime syksyinen kyyhkyjahti ei onnistunut kovin hyvin, vaan jostain syystä kyyhkyt eivät eksyneet meidän pyyntimestoille. Jotain kuitenkin tuli reppuunkin asti. Yhdestä kyyhkystä ei kovin isoa ateriaa kahdelle valmistu, joten tein siihen hieman reilummat lisukkeet. Kyyhkyn kaveriksi lautaselle valmistui hernepyre, paahdettuja porkkanoita, perunoita ja hunajalla terästettyä aiolia.

Kyyhky

Irroittele kyyhkystä rintalihat, laita vakuumiin ja sous videe -keittimeen. Aseta lämpötilaksi 57 astetta. Kyyhkyn rinnat valmistuvat reilussa tunnissa. Sen jälkeen nopea paisto voissa kuumalla pannulla.

Murskatut perunat

Keitä perunat, kaada vesi pois kattilasta ja murskaa perunat. Sekoita sekaan suolaa, pippuria, ruohosipulia ja keitettyjä herneitä.

Paahdetut porkkanat

Halkaise porkkanat puoliksi. Laita porkkanat uunipellille ja pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda porkkanoita 200-asteessa noin 12-15 minuuttia.

Hernepyre

Keitä pakasteherneitä muutama minuutti. Laita blenderiin ja mausta kermalla, suolalla ja pippurilla.

Aioli

Ainekset:
1,5 dl öljyä
1 kananmuna
1 valkosipulin kynsi
1 rkl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa

Tee pikamajoneesi ja mausta se hunajalla. Pikamajoneesi valmistuu tehosekoittimella siten, että laitat korkeaan astiaan öljyä, kananmuna, valkosipulin kynsi ja valkoviinietikkaa. Laske tehosekoitin kulhoon varovasti ja pyöräytä hetki hitaasti ylöspäin nostaen. Mausta lopuksi hunajalla ja suolalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.