Metsäkauriin sisäfileet

Metsäkauriin sisäfile, tykkiperunat, sitruunainen palsternakkapyre ja aiolia sekä keltuaisgeeliä.
Metsäkauriin sisäfile, varsiparsaa, tykkiperunat, sitruunainen palsternakkapyree ja aiolia sekä keltuaisgeeliä.

Metsäkauriin sisäfilee on niin mureaa lihaa, että niitä ei juurikaan tarvitse kypsentää. Sisäfileille riittää se, että ne nopeasti pyöräytetään paistinpannun kautta lautaselle. Metsäkauriin sisäfileet ovat niin pienet, että niitä tarvitaan pari per ruokailija. Niille tein kaveriksi sitruunaisen palsternakkapyreen. Sen pirteän sitruunainen aromi sopi erinomaisesti paistetun lihan ja perunoiden kaveriksi. Samalle lautaselle eksyi höyrytettyä varsiparsakaalia ja aiolia. Aiolin kanssa pitää olla varovainen ettei valkosipulin voimakas maku hallitse liikaa ja peitä alleen herkkää metsäkauriin fileen makua.

Tykkiperunat

Kuori kiinteät perunat ja pyöräytä omenaporalla perunasta tykkimäisiä sylintereitä. Keitä perunat kanaliemessä lähes kypsiksi n. 5-10minuuttia. Kuivaa perunat ja paista pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Palsternakkapyree

Palsternakkaa
sitruunanmehua
kermaa
suolaa

Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä palsternakan palaset kanaliemessä. Ne saavat kypsyä reilun pehmeiksi vähintään 20 minuuttia. Laita palsternakat tehosekoittimeen, lisää hieman kermaa, suolla ja pari teelusikallista sitruunamehua. Sekoita samettiseksi massaksi. Lisää kermaa siten, että massasta tulee sopivan paksuista pyreetä. Maista sitruuna ja suola. Mausta rohkeasti.

Aioli

Ainekset:
1,5 dl öljyä
1 kananmuna
½ valkosipulin kynttä
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa

Tee pikamajoneesi. Pikamajoneesi valmistuu sauvasekoittimella siten, että laitat korkeaan astiaan öljyä, kananmuna, puolikas valkosipulin kynsi ja valkoviinietikkaa. Laske sauvasekoitin kulhoon varovasti ja pyöräytä hetki hitaasti ylöspäin nostaen. Mausta lopuksi suolalla. Ole varovainen valkosipulin kanssa, ettei siitä tulee liian hallitseva.

Keltuaisgeeli

Keltuaisgeeli on kananmunan keltuaisesta sous videe- keittimellä valmistettua geeliä. Kun munan keltuaista lämmitetään 68- asteessa jää keltuainen geelimäiseksi tahnaksi, eikä kypsy kovaksi. Erottele munan keltuaiset ja laita ne lämpöä kestävään pussiin. Poista pussista ilmaa upottamalla pussi veteen ja sulkemalla pussin suu tiiviiksi. Laita pussi 68- asteiseen veteen puoleksi tunniksi. Tee pussin kulmaan reikä ja pursota geeli lautaselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.