Hirvipiirakka

Hirvipiirakka, paistetut perunat ja pak choi.
Hirvipiirakka, paistetut perunat ja pak choi.

Tässä loistava tapa käyttää pataruoka, jos sitä on sattunut jäämään edelliseltä päivältä. Tein siis edellisenä päivänä hirvipataa ja sitä jäi jäljelle jonkin verran. Otin ensin padasta lientä erilleen reilusti ja tein siitä kastikkeen lisäämällä siihen mausteeksi hieman Madeiraa. Keitin kastiketta hetken kasaan ja jätin sen odottelemaan. Sillä aikaa kun piirakat olivat uunissa, paistoin lisukkeeksi perunoita ja kypsennin pak choin pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Pak choi (pinaattikiinankaali) on uusi suosikki vihannekseni, Mukavan rapea ja terveellinenkin.

Ainekset:
Eilistä hirvipataa
pekonia
herkkusieniä
Madeiraa

Ohje:
Jos käytit jo padassa pekonia ja herkkusieniä, ei niitä tarvitse siihen toista kertaa laittaa. Itse en käyttänyt, joten paistoin pekonikuutiot rapeaksi ja samalle pannulle lisäsin pilkotut herkkusienet ja lisäsin ne valmiiseen pataan.

Piirakka valmistuu hyvin vaikka muffinssivuokaan tai mihin tahansa vuokaan, mikä kestää lämpöä. Voitele vuoan sisäreuna voilla. Kauli valmiista piirakkataikinasta noin 2mm:n paksuiset reunat ja pohja vuokaan. Samalla voit tehdä myös pyöreät kannet vuokaan. Asettele taikina vuoan pohjalle ja painele huolellisesti seinämille. Laita vuoka lähes täyteen hirvipataa. Voitele taikinan reunat munalla ja asettele kannet huolellisesti vuoan päälle. Pistä kanteen pari reikää, niin höyry pääsee pois. Voitele munalla. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Kun taikinakansi on kauniin ruskea, ota piirakat pois uunista ja anna levätä kymmenisen minuuttia. Irroittele piiras pois vuoasta varovasti veitsellä reunoja myöten. Kippaa piirakka lautaselle ja nauti paistettujen perunoiden ja pak choin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *