Jäniskäristys ja kanttarellimuhennosta

Jäniskäristys, perunamuusi, kanttarellimuhennos ja paahdettuja porkkanoita.

Jäniskäristys syntyy samaan tapaan kuin poronkäristyskin. Käristyksiin voi käyttää saaliin huonompiakin osia. Jäniksestä käristykseen sopii hyvin koivet. Lihat kannattaa leikata kohmeisena, niin saa leikattua ohutta siivua helpommin.

Ainekset:
1 jäniksen koivet
Voita paistamiseen
suolaa, pippuria, vettä tai olutta


Paista ohuita siivuja voissa kuumalla pannulla kunnes ne ovat reilusti ruskistuneet.
Laita paistetut lihat pataan.
Huuhtele pannu vedellä tai oluella ja kaada huuhteluliemi pataan lihojen päälle.
Lisää pataan suolaa ja pippuria sekä vettä tai olutta sen verran, että lihat peittyvät. Anna kiehua padassa noin tunti.

Kanttarellimuhennos

Aineet:
2 dl kanttarellejä
1 shalottisipuli
Rosmariinia
Kermaa
Suolaa
Riistafondia

Kuuullota shalottisipuli voissa.
Lisää kevyesti pilkotut kanttrellit.
Hauduta kunnes neste pannulta on haihtunut.
Lisää kerma, rosmariini ja fondi, keitä kokoon.
Tarkista suola, lisää tarvittaessa.

Paahdetut porkkanat

Ripottele porkkanoiden päälle oliiviöljyä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Hienonna rakuunaa ja ripottele porkkanoiden päälle.
Paahda porkkanoita uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Hernepyre

Keitä vettä ja lisää veteen muutama mintun lehti.
Lisää pakasteherneet veteen ja keitä pari minuuttia.
Laita herneet ja pari salaatinlehteä blenderiin ja aja hienoksi pyreeksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

One thought on “Jäniskäristys ja kanttarellimuhennosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *