Riistakäristys

Maittava riistakäristys syntyy vaikka metsäkauriin lavasta.
Maittava riistakäristys syntyy vaikka metsäkauriin lavasta.

Poronkäristys on monen mielestä ehkä perinteisin suomalainen ruoka. Poronkäristystä nautitaan usein Lapin matkoilla ja käristys yhdistetäänkin vahvasti Suomen Lappiin. Käristystä voi tehdä myös riistalihoista. Mistä tahansa riistalihasta saa erinomaisen käristyksen. Olen tehnyt hyvää käristystä jäniksestä ja myös Kanadan hanhesta. Tässä tein käristyksen metsäkauriin lavasta. Samalle lautaselle lisäsin paahdetun porkkanan ja tietysti puolukkasurvosta. Käristysliha on helpoin vuolla veitsellä sopivan ohuiksi lastuiksi jäisenä.

Ainekset:
1 kg käristyslihaa
3 rkl rasvaa
2 dl vettä
1 tl suolaa

Sulata voi padassa tai pannussa. Lisää käristysliha pataan pienissä erissä ja ruskista kunnolla. Jos lihaa on paljon ruskista lihat erissä, muuten pannu jäähtyy liikaa. Kun kaikki lihat on ruskistuneet, lisää ne pataan ja lisää vettä ja suolaa. Anna hautua kannen alla 10-30 minuuttia. Toiset tykkää laittaa veden sijasta pataan olutta. Miksei, kannattaa kokeilla. Tarjoile käristys perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *