Leikkaa kyyhkyn rintafileet siistiksi ja laita ne vakuumiin ja sous vide -kylpyyn tunniksi 58 asteeseen.
Kyyhkyliemiemi:
Kyyhkyn rangat
porkkana
purjosipuli
timjamia
rosmariinia
suolaa
pippuria
Paahda rangat pannulla, lisää pannulle porkkanoita, purjosipulia, timjamia, rosmariinia, suolaa, pippuria.
Kaada kaikki kattilaan ja lisää vettä että rangat peittyvät.
Keitä 2-3 tuntia. Ensi kerralla laitan mausteeksi myös garam masalaa.
Risotto:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2dl risottoriisiä
1dl esikeitettyjä maissin jyviä
5dl kyyhkylientä
15g parmesaanijuustoa raastettuna
40 g voita
suolaa
pippuria
Leikkaa salottisipuli ja valkosipuli pieniksi. Lämmitä pannua hieman ja lisää puolet voista ja pilkotut sipulit. Kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota matalalla lämmöllä, kunnes riisinjyvät muuttuvat aavistuksen läpikuultaviksi.
Lisää vähitellen kuumaa kyyhkylientä 1 dl kerrallaan samalla koko ajan sekoittaen. Lisää lientä vähitellen pannulle. Onnistuneen risoton salaisuus on siinä, että sitä sekoitetaan koko kypsennyksen ajan.
Kun riisi on kypsää lisää parmesaani ja voita. Kun risoton koostumus on haluamasi kaltainen, ota kattila liedeltä. Voit lisätä varovasti tryffeliöljyä jos sattuu löytymään, suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Punajuuripyre
Kuori punajuuret ja laita ne sous vide -keittimeen pariksi tunniksi 85 asteeseen.
Laita punajuuret tehosekoittimeen, lisää suolaa, saman verran sokeria ja aja ne pyreeksi.
Maissipyre:
Maissia
1/2 sitruunan mehu
kermaa
Keitä maissi suolavedessä. Lisää maissit tehosekoittimeen ja lisää sitruunamehua ja suolaa. Soseuta maissit pyreeksi. Voi lisätä myös hieman kermaa joukkoon.
Vuohenjuustomousse:
125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Ota kuohukermasta desilitra erilleen.
Sekoita kaikki muut ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Vaahdota loput kermasta kovaksi ja nostele vaahto vuohenjuustoseoksen joukkoon.
Kyyhkynkoipi confit
Laita kyyhkyn koivet öljyyn ja mausteita reilusti oman maun mukaan. Laita uuniin 3 tuntia 80 astetta.