Kauriskeitto

Helppo riistakeitto, jonka tekemisessä vaikeinta on sen kauriin saaminen saaliiksi. Valmiin lihaliemen sijasta käytin aiemmin kauriin luista ja vihanneksistä tekemääni kaurislientä. Tähtianis antaa hienon aniksen vivahduksen keittoon. Tämäkin lihakeitto maistuu paremmalta seuraavana päivänä. Lisukkeeksi grillasin kauriin lihaa ja parsaa.

AINEKSET
400 g Kauriin paistia ja niskaa
2 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
1 pala lanttua
1 sipuli
1 pala purjoa
2 tähtianista
kaurislientä
vettä
mustapippuria
suolaa

OHJE
Paloittele perunat, porkkanat, palsternakka, lanttu, sipuli ja purjo sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ruskista kauriin lihat voissa paistinpannulla.
Laita lihat ja vihannekset kattilaan, lisää kaurisliemi, mausteet sekä vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lihakeitto paranee mitä kauemmin se saa hautua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.