Kaurisburger

Kauriin paloittelusta tuli myös kaiken muun herkun lisäksi jauhelihaa. Sämpylöinä käytin valmiita Vaasan burgerisämpylöitä. Täyttävän burgerin lisäksi tein bataattiranskalaiset uunissa. Uunissa tehtynä ei ehkä tule ihan yhtä rapeita kuin öljyssä paistettuna mutta hieman kevyempää. Bataattiranulle tein dipiksi samaa majoneesia kuin burgerikastikkeeseen mutta lisäsin siihen vielä hieman srirachaa antamaan vähän luonnetta.

Pihvi:

500g kauriin jauhelihaa
40g korppujauhoja
1/2 tl sinappia
1/2 tl worcester kastiketta
1rkl soijaa
1rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
2rkl rakuunaa hienonnettuna
2rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 sipuli raastettuna
1 kananmuna
1tl savustettua paprikaa
suolaa
pippuria

Ohje:
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja jätä lepäämään hetkeksi.
Muotoile pihvit (150-200g/pihvi) ja paista panulla 3-5 minuuttia puoleltaan pihvin paksuudesta riippuen. Itse pidän burgeripihvistä mediumina.

Burgerikastike

Ainekset:
2dl Rypsiöljy
1 kananmuna
1tl sitruunanmehua
1tl dijon sinappia
1tl valkoviinietikkaa
1rkl rakuunaa
suolaa
1tl valkosipulijauhe
1tl sipulijauhe

Ohje:
Lisää aineet kapeaan kulhoon. Kananmuna viimeisenä niin että, keltuainen säilyy kokonaisena. HUOM! Aineiden pitää olla huoneenlämpöisiä.
Laske sauvasekoitin kulhon pohjalle niin että keltuainen ei rikkoonnu. Käynnistä ja nosta sauvasekoitin hitaasti ylöspäin.

Punasipulihilloke

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
Paista sipulirenkaita reilussa voissa pannulla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää hieman ruokosokeria ja valkoviinietikkaa.

Bataattiranut


Leikkaa bataatti tasapaksuisiksi suikaleiksi. Laita bataattisuikaleet uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä, pippuria, suolaa ja savustettua paprikajauhetta. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Kokoa burgeri lämmitämällä sämpylät pannulla, missä paistoit pihvit. Sämpylät imevät herkullisen nesteen pannulta. Lisää pohjan päälle ensin burgerikastike, sen päälle frisee salaattia. Seuraavaksi pihvi, sipulihilloke, tomaattiviipaleet ja kansi päälle.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *