Lehtokurppaa ja Benedictin munia

Paras aamiainen. Lehtokurppaa ja egg benedict.
Paras aamiainen. Lehtokurppaa ja egg benedict.

Lehtokurppa on kahlaajiin kuuluva pitkänokkainen, pyyn kokoinen riistalintu. Wikipedia kertoi, että lehtokurppa on maailman hitaimmin lentävä lintu. Siitä huolimatta on lehtokurppa vaikea ammuttava. Usein se lähtee tiheiköstä ja lentää mutkitellen. Seisojalle lehtokurppa on hyvä harjoituslintu, koska se pysyy hyvin koiran seisonnassa ja luottaa hyvin maastoväriinsä. Tämänkin lehtokurpan sain saaliiksi seisojani Jiipin hienosta riistätyöstä. Yhdestä lehtokurpasta ei kovin monelle ruokailijalle eväitä tehdä, mutta aamiaiseksi tai brunssiksi paahtoleivän ja munan kanssa se sopii erinomaisesti

Irroita lehtokurpan rintalihat ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista voissa panulla, niin että en jäävät mediumiksi, jopa raaoiksi. On sanottu, että maailma hieman liikahtaa, kun puraisee hyvin laitettua, hieman veristä lehtokurppaa. Viipaloi lihat paahtoleivän päälle.

Hollandaisekastike
2 munankeltuaista
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl vettä
2 rkl sitruunan mehua
110 g voisulaa
Laita munankeltuaiset pyöreäpohjaiseen lämmönkestävään kulhoon. Sekoita keltuaiset ja lisää 1 tl vettä ja saman verran valkoviinietikkaa. Keitä seosta vesihauteessa, 2-3 minuuttia, kunnes seos alkaa saostumaan. Vesi ei saa osua astian pohjaan. Älä anna munien kypsyä.
Sekoita kunnes kastike yhtä paksua kuin majoneesi. Ota seos pois kattilan päältä ja lisää voisula sekaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää sekaan pari ruokalusikallista sitruunan mehua. Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.

Uppomunat
Kuumenna vesi kattilassa juuri kiehuvaksi ja vähennä lämpöä niin, että vesi ei enää kupli. Laita joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla niin, että saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Kun munat ovat tuoreita, ne pysyvät paremmin kasassa.

Punajuurichipsit
Kuori ja viipaloi punajuuri. Leikkaa punajuuresta ohuita siivuja ja laita ne paperille uunipellin päälle. Kuivaa chipsit 80-asteisessa uuniss rapeiksi.

Paahda leivät ja laita päälle uppomuna ja viipaloidut lehtokurpan rintalihat. Kaada päälle reilusti hollandaisekastiketta. Koristele annos ruohosipulisilpulla ja punajuurichipseillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *