Maaginen metsoburger

Metsoburger, lisukkeena yrttiperunat.
Metsoburger, lisukkeena yrttiperunat.

Joulumetsosta jäi siivet yms. ja osa rangan lihoista hyödyntämättä jouluna, joten kaivelin ne talteen ja vedin ne myllyn läpi jauhelihaksi. Sämpyläksi valitsin Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylät, kun en itse jaksanut niitä leipoa, kuten olen joskus tehnyt. Näin pääsee hieman helpommalla. Hyvän burgeripihvin täytyy olla mehevä ja rasvainen, joten lisäsin pihviin osan sika-nauta jauhelihaa. Pelkkä metson liha, kuten muukin riistaliha on kovin rasvatonta, joten burgeriin täytyy lisätä rasvaa, monesti tässä käytetään pekonia, tällä kertaa siis tuota sika-nautaa. Juustoksi metsoon sopii koskenlaskija ja pihvin päälle hieman savustettua goudaa, joka sulaa mehevästi tuohon pihvin päälle.

Pihvi

Ainekset:
300g metson jauhelihaa (muukin riista käy)
100g sika-nauta jauhelihaa
1/2 tl sinappia
1/2 tl worchester -kastiketta
1 rkl ketsuppia
1 tl Texas Pete -kastiketta
1 sipuli raastettuna
1 munankeltuainen
2 rkl korppujauhoja
1 tl savustettua paprikaa
suolaa
pippuria

Ohje:
Sekoita ainekset keskenään ja anna levätä puoli tuntia ennen pihvien muotoilua. Tee pihveistä paksut ja suunnilleen sämpylän kokoiset.
Paista pihvit pannulla ruskeaksi ja laita ne sen jälkeen uuniin 225 astetta ja 15 minuuttia. Kun aikaa on jäljellä 5 minuuttia laita pihvien päälle paksut siivut savustettua gouda juustoa.

Sillä aikaa kun pihvit ovat uunissa paahda sämpylät. Kokoa burgerit. Burgeri kootaan siten, että alimmaisen sämpylänpuolikkaan päälle tulee kastike. Sitten laitoin hunajalla karamellisoitua sipulia, salaattia, siivut mustaa koskenlaskija -juustoa, pihvit (jonka päälle on uunissa sulanut juusto), tomaatti ja paahdettu sämpylän kansi päälle.

Hunajalla karamellisoitu sipuli.

Punasipulia
hunajaa
punaviinietikkaa
vettä

Leikkaa punasipulit siivuiksi. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä voissa kymmenisen minuuttia. lisää ruokalusillinen hunajaa. Lisää pannulle loraus punaviinietikka. Keitä kunnes neste on lähes häipynyt, ja lorauta pannuun hieman vettä. Keitä kunnes sipulit ovat pehmeitä ja tahmaisia.

Kastike

Tee majoneesi ja lisää siihen hieman sitruunamehua, rakuunaa ja ketsuppia sekä savustettua paprikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *