Metsäjänistä konjakikastikkeessa

Pekoniin käärittyä metsäjäniksen ulko- ja sisäfilettä.
Pekoniin käärittyä metsäjäniksen ulko- ja sisäfilettä. Porkkanapyrettä, kirpeitä karpaloita, konjakkikastiketta ja juustolla täytettyjä sieniä.

Metsäjänis alkaa pian olemaan harvinaisempi saalis kuin serkkunsa rusakko eli peltojänis. Saalismäärät ovat jo samaa luokkaa. Metsäjänis on väistymässä lumirajan vetäytyessä hiljalleen pohjoisemmaksi ja antaa samalla tilaa rusakon leviämiselle. Maullisesti metsäjänis on riistaisempi kuin rusakko. Rusakon maku on miedompi ja hienostuneempi kuin metsäjäniksen. Tämä jänis jäi saaliiksi metsäkanalintujahdin sivusaaliina Jiipin seisoessa jänistä kuusen juuressa.

Ainekset:
Jäniksen fileet
hienoksi pilkottua tuoretta rakuunaa
suolaa ja pippuria

Irroita jäniksen fileet varovasti selkärankaa myöten. Sisäfileet ovat pienet mutta sitäkin mureammat. Leikkaan kalvot pois fileiden pinnasta. Leikkaa ulkofileet puoliksi ja pyörittele ne pilkotussa tuoreessa rakuunassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele fileetpäälölekkäi ja kääri fileet pekoniin ja laita ne tuorekelmuun tiukaksi pötkyläksi. Sido päät tiukasti paisilangalla. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kypsennä lihat sous videe -keittimessä 57-asteessa tunnin verran. Leikkaa päät auki ja paista pinnat nopeasti kuumalla pannulla.

Konjakkikastike

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 iso sipuli
5 dl lihalientä
suolaa, pippuria
katajanmarjoja
loraus konjakkia

Kuullota sipuli pannulla. Lisää jauhot ja ruskista. Lisää kuuma lihaliemi sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää sekaan katajanmarjat, kerma, konjakki ja mausta rohkeasti. Siivilöi.

Porkkanapyre

2 porkkanaa
2 dl kanalientä
2 rkl voita
1 tl sokeria
kermaa, suolaa, pippuria

Kuori ja pilko porkkanat. Aloita freesaamaan kattilassa voinokareen kanssa. Lisää sokeri ja paahda hetki. Lisää liemi ja keitä kunnes kypsiä. Laita kypsät porkkanat, kerma ja mausteet blenderiin, aja sileäksi haudutus nestettä lisäten.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *