Sain hirvenmetsästystä harrastavalta ystävältäni hirven sisäfilettä sen verran, että sain siitä tehtyä pari pihviä. Hirvenpihvien lisukkeeksi tein perunamuusin. Ensimmäistä kertaa kokeilin laittaa sydänsalaattia ja hyvää siitäkin tuli. Lisäksi se oli helppo valmistaa. Nykyisin olen myös käyttänyt useasti lanttua ja naurista. Nyt tein ne pannulla, samalla tavalla kuin tein perunafondantin teeren lisukkeeksi. Voit lukea sen artikkelista Teeri riistaisesta kastikkeessa.
Leikkaa hirven sisäfileestä n. 200g:n palat. Sido paistinarulla pihveistä pyöreät palat. Laita sidotut pihvit hetkeksi pakastimeen. Tämä siksi, että kun vakumoit pihvit, niin ne pysyvät paremmin muodossaan. Kun pihvit ovat hieman kohmettuneet, vakumoi ja laita sous videehen kahdeksi tunniksi 55-asteeseen.
Parin tunnin päästä, ota pihvit pois vedestä ja avaa pussi. Ota nesteet talteen ja käytä ne kastikkeeseen. Paista lihat kauttaaltaan voissa kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voit tehdä pihvit myös paistamalla sidotut pihvit ensin pannulla ruskeaksi kauttaaltaan ja laittamalla ne sen jälkeen 150-asteiseen uuniin paistomittarin kanssa. Kun mittari näyttää 55-astetta ota pihvit pois uunista ja anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.
Timjamikastike
Ainekset:
2 dl punaviiniä
0,5 dl punaviini- tai balsamietikkaa
1 laakerinlehti
3 oksaa tuoretta timjamia
1 rosmariininoksa
3 dl liha- tai riistalientä
50 g kylmää voita pieninä kuutiona
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ohje:
Yhdistä kaikki ainekset paitsi lihaliemi ja voi kattilassa. Keitä kasaan niin, että jäljellä on noin puolet nesteestä. Lisää lihaliemi. Keitä taas puoleen alkuperäisestä määrästä ja nosta sivuun. Anna kastikkeen maustua rauhassa. Kiehauta, siivilöi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa ja sekoita lopuksi kylmä voi joukkoon.
Sydänsalaattia seesamiöljyllä
Ainekset:
sydänsalaattia
seesamiöljyä
sormisuolaa
Ohje:
Leikkaa sydänsalaatti neljään osaan. Paista halkaistu sydänsalaatti seesamiöljyssä pannulla hieman ruskeaksi.
Voit myös grillata salaatinpuolikkaat, maustamalla ensin salaatin puolikkaat seesamiöljyllä. Grillaamisen jälkeen mausta suolalla.
Sinua voisi kiinnostaa myös Hirvaskankaan hirven sisäfilepihvit, parsaa ja bearnaisekastiketta