Riistastromboli

Stromboli on amerikanitalialaisten kehittämä pizzantyyppinen ruokalaji. Strombolin ainekset ovat samat kuin pizzassa. Stomboli poikkeaakin pizzasta vain siten, että se on kääritty rullalle ennen paistamista. Täytteenä voi käytää samoja täytteitä kuin pizzassa, niitä on strombolissa vaan paljon enemmän.

Omaan stromboliin käytin täytteenä hanhea, hirveä, pastramia, ja porochorizoa. Juustoa pitää olla reilusti ainakin tuplasti mitä laittaisit pizzaan. Tässä oli mozzarella ja parmesaania, molempia reilusti.

Strombolin täytteenä pastramia, porochorizoa, hanhea ja hirveä

Strombolin täytteenä pastramia, porochorizoa, hanhea ja hirveä. tuohon päälle vielä runsaasti juustoa.

Pizzataikina:
1,5 dl vettä
3dl jauhoja
1/2 tl suola
2 rkl öljyä
1/2 pussia kuivahiivaa.

Täytteet:
hanhea
hirveä
pastramia
porochorizoa
parmesania
mozzarellaa
basilikaa
timjamia
salviaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina ja laita kohoamaan 15 minuutiksi.
Kun taikina on kohonnut, kauli siitä uunipellin kokoinen levy.

Paista hanhi ja hirvi ohuina siivuina pannulla. Lisää täytteet kerroksittain taikinan päälle. Rullaa täytteet taikinan sisään ja sulje päät painelemalla ne läjään. Jätä rullan sauma alapuolelle. Lisää rullan päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paista uunissa 10 minuuttia 250 asteessa, sen jälkeen vähennä lämpöä 190 asteeseen ja anna paistua vielä 10-15 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki. Leikkaa paloiksi ja nauti. Stromboli toimii hyvin myös retkieväänä. Molto buono!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.