Tulinen hirvipata (Chili con hirvi)

Tulinen hirvipata ja keitettyä riisiä.
Tulinen hirvipata ja keitettyä riisiä.

Chili con carne on oma suosikkini pataruoista. Meksikolaisten siirtolaisten mukanaan Texasiin viemä tulinen lihapata, chili con carne sisältää chilipippuria, lihaa, sekä usein myös tomaattikastiketta ja erilaisia papuja. Padan tulisuuden voi säädellä itselleen sopivaksi laittamalla pataan erivahvuisia chilejä. Yleensä chili con carne tehdään naudan lihasta, mutta metsästäjä tietysti käyttää tähän saaliiksi saamiaan riistaeläimiä, tässä tapauksessa hirven paistilihaa.

Ainekset:
500 g hirven paistia
1 tl anista
2 sipulia
2 porkkana
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
1 tomaatti
10 kirsikkatomaattia
2 rkl tomaattipyre
1/2 pulloa punaviiniä
5 dl lihalientä
200 g kidneypapuja, säilyke.
1 punainen chili tai oman maun mukaan

Ohje:
Pilko lihat peukalonpään kokoisiksi paloiksi, voit käyttää halutessasi myös jauhelihaa. Paista lihat voissa pannulla ruskeaksi. Lisää anis pannulle paiston loppuvaiheessa. Jätä lihat pannulle odottelemaan.
Pilko sipulit ja paista ne padassa. Lisää pataan myös paloitellut porkkanat, punainen paprika, pilkotut valkosipulit, pilkottu tomaatti, tomaattipyre sekä viipaloitu punainen chili.
Kaada sekaan puoli pulloa punaviiniä ja keitä siirappimaiseksi.
Lisää lihat pataan ja kaada sekaan 5 dl lihalientä.
Keitä ilman kantta kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää pataan pavut ja kirsikkatomaatit. Keitä vielä hetki.

Maustevoi

Ainekset:
1,5 tl jeeraa (juustokuminaa)
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
1,5 tl cayannepippuria
2-3 rkl ketsuppia
2 rkl voita
worchesterkastike

Ohje:
Paahda pannulla voissa jeera, savupaprika ja cayannepippuri.
Lisää 2-3 rkl ketsuppia ja loraus worcesterkastiketta.
Sekoita maustevoi pataan.

Tarjoile riisin kanssa. Halutessasi voi lisätä annoksen päälle ruokalusikallisen ranskankermaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *