Teeri-illallinen

Teeren rintafilettä
Teeren rintafilettä, peruna-pinaattimuusi, porkkanapyrettä ja lintukastike.

Tein teeri-illallisen saaliiksi saamastani teerestä. Kovin hyvin tuokaan ei koiran seisonnassa pysynyt, vaan yritti paeta paikalta kun lähestyin sitä. Metsäkanalinnut ovat niin arkoja, että jos pysyvätkin paikoillaan kun koira saa seisonnan, niin viimeistään silloin lähtevät lentoon, kun metsästäjä lähestyy koiraa ja lintua.

Teeren tein sous videessä 57-asteen lämpötilassa. Hieman reilun tunnin annoin lihojen hautua keittimessä. Sen jälkeen paistoin pintaan makean paistopinnan. Mausteena teeressä vain suola ja pippuri.

Lintukastike

Ainekset:
Linnun ranka
1 varsisellerin varsi
1 sipuli
1 iso porkkana
1 valkosipulin kynsi
1 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl mustaherukkahilloa
suolaa, pippuria

Paahda linnun rankaa uunissa noin 175 asteessa. Mitä tummemmaksi sen paahdat sitä tummemman kastikkeen saat.
Pilko vihannekset ja keitä niitä suolatussa vedessä ja lisää paahdetut linnun luut sekaan. Lisää vettä kattilaan siten, että linnun ranka on veden alla. Keitä 2-3 tuntia. Kun liemi on valmis siivilöi se.

Laita kattilaan voi ja paista jauhot tummaksi. Lisää 5 dl lintulientä. Keitä sakeaksi ja lisää sekaan kerma ja mustaherukkahillo. Mausta rohkeasti.

Alkupala

65-asteen muna ja paahtoleipää
65-asteen muna ja paahtoleipää

Keitä kananmunia sous videe -keittimessä 65 asteessa 45 minuuttia. Tuossa lämpötilassa keltuainen hyytyy, mutta valkuainen pysyy vielä juoksevana. Kuori muna varovasti ja irroita keltuainen. Leikkaa paahtoleivästä noin kananmunan keltuaisen levyisiä paloja 2kpl/annos. Paahda leipäpalaset pannulla ja kasaa annos. Laita alimmaiseksi paahtoleipä, sen päälle 2 puolikasta keltuaista, ja sen päälle toinen paahtoleipä siivu. Leivän päälle ohut siivu kylmäsavustettua kirjolohta. Päällimmäiseksi hyydytin sitruunamehusta helmiä ja koristeeksi belugalinssejä.

Jälkkäri

Mascarponemousse

200 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
Sekoita kaikki ainekset vatkaimella sekaisin. Tarjoile kylmänä. Mausta sokerilla oman maun mukaan.
Sitruunan mehua pikkuisen

Karamellisoitu omena

4 omenaa
1 dl ruokosokeria
75 g voita
1 kpl kanelitanko
sitruunamelissaa koristeluun

Kuori ja leikkaa omenat haluttuun sektoreiksi. Laita sokeri, voi, kanelitanko ja omenat paistinpannulle ja aloita karamellisointi kuumentamalla pannua kunnes sokeri alkaa karamellisoitua, voi paistua ja omenoista irtoaa nestettä. Pidä omenat liikkeessä koko ajan. Karamellisoi kunnes omenat ovat kypsiä, pehmeitä, niiden väri alkaa olla tumma/hieman paahtunut ja neste on muuttunut siirappimaiseksi. Tarjoile lämpimänä mascarponemoussen kera ja koristele annokset revityllä sitruunamelissalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *