Pupuburger

Jänisburger, yrttimajoneesia, rapeaa pekonia ja juustokastiketta.
Jänisburger, yrttimajoneesia, rapeaa pekonia ja juustokastiketta.

Jauhoin jäniksen jalat ja huonommat osat jauhelihaksi ja tein siitä maukkaan pupuburgerin. Paahdoin sämpylöitä pannulla, siten että sain niihin hieman väriä ja näyttävän parilakuvion pintaan. Kasaa burgerit siten, että pohjan päälle tulee majoneesia, sen päälle salaatti, pihvi, tomaattisiivut, juustokastiketta, pekonit ja kansi päälle. Kyllä maistui.


Ainekset:
Briossi sämpylöitä
jauhelihapihvi
rakuuna-sitruuna majoneesi
karamellisoitua sipulia
juustokastiketta
jääsalaattia
tomaattiviipale

Pihvi

Ainekset:
500g jäniksen jauhelihaa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
1 rkl savustettua paprikajauhetta
riistalientä
suolaa,pippuria

Ohje:
Sekoita ainekset ja laita ne kulhoon ja jääkaappiin tunniksi tiivistymään. Muotoile pihvit hieman sämpylää suuremmiksi ja paista pihvit pannulla reilussa voissa.

Juustokastike

Ainekset:
2 rkl voita
2 rklvehnäjauhoja
5 dl maitoa
100g cheddar juustoraastetta
ripaus jauhettua muskottipähkinää
suolaa, pippuria

Ohje:
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita, kunnes jauhot ovat luun värisiä. Lisää maito sekoittaen koko ajan. Kiehauta sakeaksi ja lisää juustoraaste. Mausta rohkeasti.

Karamellisoitu sipuli

Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Lisää voita pannulle ja anna sipuleiden karamellisoitua hiljalleen. Lisää 1 rkl sokeria ja loraus balsamicoa.

Rakuuna majoneesi

Ainekset:
1 kananmuna
1½ dl öljyä
1 tl Dijon sinappia
1 tl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
pippuria
Reilusti tuoretta rakunaa pilkottuna

Ohje:
Kaikkien ainesten pitäisi olla huoneen lämpösiä, muuten majoneesi ei onnistu.
Laita kaikki ainekset korkeaa sauvasekoittimen astiaan. Laske sauvasekoitin keltuaisen päälle, käynnistä ja nosta varovasti ylöspäin. Lissä lopuksi pilkottu rakuuna ja hieman sitruunamehua.

Pekonit

Paahda pekonit uunissa 160 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita. Valuta talouspaperin päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.