Jänispizza

Jänispizza
Jänispizza

Yleensä jäniksestä valmistetaan jotain pataruokaa. Olen yrittänyt keksiä uusia tapoja käyttää riistalihaa ja teinkin nyt jäniksen koivista käristyksen, jonka käytin pizzan täytteeksi. Metsäjäniksen sain eräksi ollessanin koirani Jiipin kanssa kanalintujahdissa. Jiippi haistoi jäniksen kuusen alta ja tällä kertaa osuin heti ekalla.

Ainekset:

Pohja
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
½ pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl Durum-jauhoja

Ohje:
Sekoita kuivahiiva veteen ja lisää siihen suola ja jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina ja jätä suht löyhäksi. Lisää oliiviöljy, vaivaa vielä hetkija jätä nousemaan puoleksi tunniksi. Kauli taikina ohueksi uunipellille. Älä laita pellille leivinpaperia, vaan levitä Durum jauhoja pellille. Siten saat pohjasta rapeamman.

Täytteet:
Juustoraaste, sipuli, paprikaa, pepperonisalamia, tomaattikastiketta, paistettua jäniskäristystä, chiliä, mozzarellaa. Täytteeksi voi käyttää kaikkea, mikä maistuu omassa suussa hyvälle.
Leikkaa jäniksen koivet jäisenä ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla. Pilko muut täytteet.

Kun olet kaulinnut pizzapohjan ohueksi pellille laita pizzakastike sen päälle. Pizzakastikkeen voit tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta. HUOM! juustoraaste tulee pizzakastikkeen päälle, ei täytteiden päälle kuten usein näkee tehtävän. Juustoraasteenkin saa kaupasta valmiina, joten voit valita haluamasi makuista juustoa. Seuraavaksi laita muut täytteet tasaisesti juustoraasteen päälle. Jätä mozzarella päällimmäiseksi. Laita pizza uuniin. Uuniin lämmöksi niin paljon kuin siitä lähtee eli noin 250 astetta. Anna olla pizzan uunissa 6-7 minuuttia.

One thought on “Jänispizza

  • 21.10.2021 at 19:53
    Permalink

    Tuo onkin aika jännä yhdistelmä. Herkullisen näköstä pizzaa afterall! 🙂
    Pitää kokeilla joskus samantapaista reseptiä.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.