Vielä löytyi syksyn hanhijahtireissun satoa pakkasesta. Käyttämäni liha oli merihanhea. Kirjoitin aiemmin blogiin artikkelin upeasta Vadstenan hanhijahtireissusta. Käy lukemassa.
Ainekset:
400g hanhen lihaa, voit toki käyttää muutakin riistaa.
100g pekonia
1 munaa
1 dl maitoa
1 sipuli raastettuna
1 dl korppujauhoa
1/2 tl muskottipähkinää jauheena
1/2 tl maustepippuria tai neilikkaa jauhettuna
anjovista oman maun mukaan
suolaa, pippuria
Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin. Muotoile pyörykät ja paista pannulla.
Kerma-konjakkikastike
Ainekset:
1 dl lihalientä
2 dl kermaa
Reilu loraus konjakkia
suolaa, mustapippuria
Lisää konjakki pannulle, missä paistoit pyörykät. Anna kiehahtaa ja lisää lihaliemi ja kerma. Keitä sopivan paksuiseksi ja mausta. Jos kastike ei mielestäsi ole tarpeeksi sakeaa lisää maizenaa ruokalusikallinen ja keitä hieman.
Porkkanat sous vide
Kuori porkkanat.
Ripottele suolaa porkkanoiden päälle ja laita vakuumipussiin.
Keitä porkkanoita sous vide keittimessä 85 asteessa 40minuuttia.
Keltuaisgeeli
Keitä kananmunia sous vide keittimessä 65 asteessa 45 minuuttia.
Kuori munat varovasti. Valkuainen on vielä raakaa, joten se irtoaa helposti kypsyneestä keltuaisesta. Laita keltuainen kastikepulloon ja purista lautaselle. Hieman sormisuolaa päälle.