Uudet rokotusmääräykset

Suomen kennelliitto muutti rokotusmääräyksiä. Tammikuun 24. päivä astui voimaan uudet rokotusmääräykset. Uusien määräysten mukaan koiralla, joka osallistuu Suomen kennelliiton alaisiin tapahtumiin tulee olla voimassa oleva rokotus penikkatautia, parvovirusta, maksatulehdusta ja raivotautia vastaan. Mitään muutosta ei tapahdu niille, jotka jo nyt ovat rokottaneet koiransa ns. kolmois- tai nelosrokotteilla. Noissa edellämainituissa rokotteissa ovat nuo uudet pakolliset mukana. Kolmoisrokete sisältää penikkatauti-, parvovirus- ja maksatulehdusrokotteen. Nelosrokotteessa on vielä lisänä rokote kennelyskää vastaan.

Suomen kennelliitto suosittelee rokotteiden antamista koiralle 12 viikon ikäisenä. Ensimmäisen rokotteen antamisen jälkeen koiralle annetaan tehosterokote neljän viikon kuluttua varsinaisen rokotteen antamisen jälkeen. Raivotautirokotus ei sisälly kolmois- tai nelosrokotteeseen, vaan raivotautirokotus suositellaan annettavaksi noin 4 kuukauden ikäiselle pennulle Eli siis silloin kun pentu saa tuon edellä mainitun tehosteen.

Voidakseen osallistua Suomen kennelliiton alaisiin tapahtumiin tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) kolmois- tai nelosrokotteen tehosterokotuksesta. Alle vuoden iässä annetut tehosterokotukset on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmistajan ilmoittaman ajan. Sama kolmen viikon varoaika koskee myös raivotautirokotusta. Jos koiran rokotus on ehtinyt vanhentua, tulee rokotus uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *