Kyyhkyragu

Kyyhkyä italialaisittain. Italialainen ragu on lihakastikkeiden kuninkaaksikin sanottu pitkään haudutettu tomaattinen herkkukastike. Raguun voi käyttää mitä tahansa lihaa jauhettuna tai paloiteltuna. Tässä kyyhkyversio.

Ainekset:
2 kyyhkyn rintalihat
1 sipuli
2 laakerinlehteä
2 dl punaviiniä
1 prk tomaatimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
Basilikaa
Oliiviöljyä

Ohje:
Leikkaa kyyhkyn rintalihat paloiksi.
Ruskista lihat oliiviöljyssä pannussa.
Lisää laakerinlehdet ja punaviini pannuun ja keitä hetki.
Lisää paloiteltu sipuli pannuun. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää tomaattimurska pannuun.
Sekoita tomaattipyre lasilliseen punaviiniä ja lisää seos pannuun.
Sekoita ja anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon reilusti basilikaa.
Sulje pannu kannella ja anna kiehua hiljalleen kaksi tuntia. Tarkista neste välilläja lisää tarvittaessa vettä.
Tajoile tagliatellin tai spaghetin kanssa. Raasta annoksen päälle tuoretta parmesaania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.