Jäniskäristys ja parmesanperunarulla

Jäniskäristys

Erilaiset käristykset ovat helppo tapa laittaa riistasta hyvää ruokaa. Käristykseen käy se huonompikin osa lihasta. Tunnetuin käristys Suomessa on varmaankin erittäin herkullinen poronkäristys. Käristys sopii suomalaiseen makuun erinomaisesti. Voimakas riistan maku aiheuttaa samalla sen, että ulkomaalaiset eivät sitä aina, jostain ihme syystä, osaa arvostaa. Kun useimpien riistalajien metsästys alkaa olla lopuillaan on helmikuu kuitenkin vielä parasta jänisaikaa. Tämä jänis jäi saaliiksi kun sattui ottamaan nopean lähdön kuusen alta. Lisukkeeksi tein parmesanperunarullan sekä keitin porkkanaa ja palsternakkaa. Porkkana ja palsternakka sopivat maultaan riistalihan kanssa erinomaisesti.

Jäniskäristys:
1 jäniksen koivet, muukin riista kelpaa
Voita paistamiseen
suolaa, pippuria, vettä tai olutta

Jos jäniksen koivet eivät ole jäässä, laita jäniksen koivet pakastimeen, kunnes ne ovat sen verran kohmeisia, että niistä voi vuolla ohuita siivuja.
Paista ohuita lihasiivuja voissa kuumalla pannulla kunnes ne ovat reilusti ruskistuneet.
Laita paistetut lihat pataan.
Huuhtele pannu vedellä tai oluella ja kaada huuhteluliemi pataan lihojen päälle.
Lisää pataan suolaa ja pippuria sekä vettä tai olutta sen verran, että lihat peittyvät. Anna kiehua padassa noin tunti.

Parmesanperunarulla:
4 jauhoista perunaa
50g voita
parmesanjuustoa
persiljaa
suolaa

Keitä perunat kypsiksi.
Survo perunat ja lisää voi. Sekoita.
Asettele perunamassa folion päälle ja kierrä tiukaksi rullaksi. Voit tehdä useammankin rullan.
Laita rullat kylmään (tee tämä hyvissä ajoin)
Hienonna persilja ja raasta parmesanjuusto.
Sekoita hakattu persiljaa ja parmesanraaste.
Kun perunamassa on jäähtynyt leikkaa se folion läpi annospaloiksi.
Poista folio ja kieritä rullat parmesan-persilja seoksessa ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia.

Tarjoile käristys ja perunarulla keitettyjen porkkana- ja palsternakkasuikaleiden kanssa.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *