Mökiltä tulee katiskalla aika hyvin lahnoja. Niitähän pitää tietysti hyödyntää tekemällä niistä jotain herkullista ruokaa. Monesti lahnat savustetaan ja niistä tulee loistavaa herkkua. Viimeksi tein lahnoista pyöryköitä ja nyt ajattelinkin tehdä fisuburgerit. Kastikkeeksi sopii hyvin remouladekastike, joka on raikas, yrteillä ja maustekurkulla maustettu majoneesipohjainen kylmäkastike.
Lahnapihvit
Ainekset:
500 g lahnaa jauhettuna
½ rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
tilliä
suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
1 dl korppujauhoja
voita
Ohje:
Siivoa kalat ja jauha lihat lihamyllyssä. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin lepäämään hetkeksi. Sekoita lautasella korppujauhoja ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Pyörittele kalamassasta suurehkoja pyöryköitä ja painele ne pihviksi korppujauholautasella niin, että korppujauhot tarttuvat pihvin molemmin puolin. Paista voissa kullanruskeiksi.
Remouladekastike
1 dl majoneesia
1 suolakurkku
hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna
1 rkl kapriksia
Ohje:
Tee pikamajoneesi tai mausta valmismajoneesi. Sekoita majoneesin sekaan pilkotut yrtit ja suolakurkku.
Marinoitu punasipuli
Ainekset:
3 keskikokoista punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
1dl sokeria
1 limen mehu
1 tl suolaa
tähtianis
rosmariinia
Ohje:
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi siivuiksi. Laita kattilaan muut ainekset ja kiehauta sen verran, että sokeri liukenee etikkaan. Lisää sipulit kattilaan ja sekoita. Anna sipuleiden jäähtyä kattilassa. Laita purkkiin ja jääkaappiin. Erinomainen lisäke salaatteihin.