Kuhaa bechamel-kastikkeella

Tämäkään ei varsinaisesti kuulu riistaruokiin, mutta itse pyydettyä kuitenkin. Tämän kuhan sain Iiruujärveltä Etelä-Pohjanmaalta. Kesällä vesien lämmettyä, kuha käy joskus mökkikalastajankin pyydyksiin. Olen kuullut, että kuha on hellepäivän saaliskala. Tämä kuha kävi Rapala Shad Rap Deep Runner vaappuun. Vaalealihainen maukas kuha on noussut arvostetuksi saaliskalaksi ohi kaupan kirjolohen.

Kuha

Ainekset:
Kuhan fileet, 1/ruokailija
nippu ruohosipulia
½ sitruunan mehu
vehnäjauhoja
suolaa, pippuria

Ohje:
Marinoi fileet. Laita fileet lautaselle ja kaada päälle sitruunanmehua, ruohosipulia, suolaa ja pari pyöräytystä mustapippuria myllystä. Anna marinoitua vähintään tunti. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja paista voissa pannulla, älä paista liikaa.

Bechamel-kastike

Ainekset:
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
½ tl muskottipähkinäjauhetta
½ dl Parmesan-juustoa
½ appelsiinin kuorta raastettuna

Ohje:
Sulata 2 rkl voita kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja paista hetki kunnes seos on luunvalkoista. Kaada joukkoon maito vähän kerrallaan lisäten, kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen 3-5 minuuttia. Lisää sekaan raastettua appelsiinin kuorta ja ½ tl muskottipähkinäjauhetta sekä Parmesan-juustoa. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile uusien perunoiden kanssa ja koristele annos siivulla sitruunaa ja persiljalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *