Uunipaprikat, joiden täytteenä on cashewpähkinöillä ja korianterilla maustettua metsäkauriin jauhelihaa. Kun metsäkauriista, valkohäntäpeurasta tai hirvestä on parhaat palat otettu talteen, jää jäljelle vielä paljon lihaa, joka kannatta tietysti hyödyntää vaikka jauhelihana. Jauhelihaa tuleekin yllättävän paljon kaikista isommista riistaeläimistä. Jauheliha on hyvin moninaista ja siitä saa tehtyä paljon erilaisia liharuokia. Tässä yksi tapa käyttää jauhelihaa. Ei ehkä ihan tavanomaisin, mutta mukavaa vaihtelua.
Ainekset:
4 paprikaa
2 rkl cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä jauhettuna
400g metsäkauriin jauhelihaa (muukin riistan jauheliha käy)
2 rkl korianteria pilkottuna
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl tuoretta inkivääriä pilkottuna
1 tuore chili pilkottuna
2 rkl sesamöljyä
tilkka ruokaöljyä
1 tl suolaa
Ohje:
Paahda pähkinät ja valkosipuli öljyssä pannulla ja jätä jäähtymäään.
Sekoita keskenään jauheliha, paahdetut pähkinät ja mausteet. Lisää 2 rkl sesamöljyä.
Leikkaa paprikoista päällysosa pois ja poista siemenet paprikan sisältä. Täytä paprikat jauhelihalla ja laita paprikan kansi kiinni. Laita paprikat kulhoon ja kaada kulhon pohjalla hieman ruokaöljyä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.