IhanaMIES

Koiria, metsästystä, herkullista riistaruokaa ja vähän vakavampaakin yhdistysasiaa. Ne ovat tämän blogin aiheena.

Oma metsästysharrastus on alkanut, kuten se monesti miehillä alkaa, aluksi isän kanssa ja myöhemmin itsenäisesti. Metsästyksen myötä kiinnostus riistaruokaan on luontainen seuraus. Arvokas raaka-aine ansaitsee mielestäni paremman kunnioituksen kuin se monesti saa.

Koirat ovat tulleet elämään eri kautta kuin metsästys. Vaikka isällä oli jo aikoinaan saksanseisoja sai oma koiraharrastus odottaa pidempään. Nyt kuitenkin jo kolmekymmentä vuotta aktiivista kouluttamista ja harrastamista koirien kanssa. Olenkin joskus sanonut että olen harrastanut koirillani kaikkea muuta paitsi koiratanssia.

Eri yhdistysten hallituksissa ja aktiivisena toimijana olen ollut myös kolmisenkymmentä vuotta, joten yhdistystoiminnan kiemurat ovat tulleet tutuiksi. Kauppaoikeuden opiskelu antaa myös lainopillista pohjaa tutkailla yhdistysten joskus kiemuraisiakin ongelmia.

Blogin nimi IhanaMIES tulee anopilta. Olin pohtinut nimeä blogilleni, eikä sitä millään tahtonut löytyä mielen sopukoista. Eräänä iltana olin tehnyt vaimolleni riistaillallisen ja anoppini kirjoitti vaimolleni Facebookin kommentin ”On sulla ihana mies”. Siinä se oli.

Pertti Kärppä
pera@ihanamies.fi
p. 0505491849