Naistenpäivän kunniaksi pyöräytin talon ainoalle naiselle Caesar-salaatin ja lisäsin siihen graavattua metsäkauriin sisäfilettä. Caesar-salaatin viereen lautaselle lisäsin aamulla tehtyä pataleipää, jota paahdoin ensin pannulla. Caesar-salaatti on kotoisin Meksikosta Tijuanasta, missä italialaissiirtolainen Caesar Cardini kehitti salaatin. Caesar-salaattiin käytetään Romaine salaattia. Alunperin kastike sekoitettiin aina asiakkaan pöydän ääressä.
Caesar-salaattikastike
Ainekset:
1 munankeltuainen
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
1 anjovisfile
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 dl Parmesanjuustoraastetta
loraus Worcesterkastiketta
½ limen mehu
suola
Tee anjovisfileestä tahna haarukalla painellen. Erottele keltuainen munasta ja laita se kulhoon. Lisää sekaan valkoviinietikka, limenmehu, Dijon-sinappi, valkosipuli pilkottuna ja anjovistahna. Sekoita ja lisää oljyä ohuena nauhana sekaan. Lisää Worcesterkastike, suola ja parmesanraastetta. Sekoita Romaine salaatin lehdet salaatinkastikkeeseen. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.
Graavattu metsäkauriin sisäfile
Metsäkauriin fileen graavaus on yhtä helppoa kuin kalan graavaus.
1 rkl suolaa
½ rkl fariinisokeria
pippuria
Hiero suola ja sokeri fileen pintaan ja laita fileet pakastepussiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Laita paino päälle, vaikka voipaketti. Kääntele fileitä välillä. Kun fileet ovat suolautuneet rouhi pintaan myllystä tuoretta mustapippuria. Pyyhi ylimääräinen suola pois lihan pinnasta ja leikkaa file ohuiksi siivuiksi.
Tarjoile Caesar-salaatti paahdetun leivän ja metsäkaurisfileiden kanssa. Ripottele päälle lisää Parmesanjuustoa.