Erilaiset munakkaat ovat helppoja, nopeita valmistaa. Erilaisia munakkaita löytyy joka makuun ja variaatioita voi keksiä itse lisää. Frittata on italialainen munakas. Lisäsin omaan versiooni jäniksen jauhelihaa. Lihaksi frittataan käy kaikenlainen liha. Monesti käytetään pekonia tai ilmakuivattua kinkkua. Jänis jäi eräksi, kun olin iltasella kyttäämässä jäniksiä täydenkuun loisteessa metsästyskauden ollessa jo lopuillaan. Benelli ja Winchesterin SuperSpeed G2 hoiti homman ja sain taas loistavaa, maukasta ja eettisestikin ajateltuna parasta mahdollista lihaa ruokapöytään.
Ainekset:
4 munaa
1 dl maitoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
50g edam juustoraastetta
20g parmesan juustoa raastettuna
200g riistan jauhelihaa
50g feta-juustoa
6 kirsikkatomaattia
suolaa, pippuria myllystä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tarkista, että paistinpannu kestää uuniin laittamisen.
Paista jauheliha.
Kuullota sipulit ja paprika pannulla. Laita loppuvaiheessa kirsikkatomaatit pannulle.
Riko munat kulhoon ja laita sekaan puolet juustoraasteesta, mausta suolalla ja pippurilla.
Kun sipulit ovat kuullotuneet, lisää munaseos ja lihat pannulle. Sekoittele hetki. Kun munaseos alkaa olla jähmettynyt lisää pinnalle loput juustot ja raasta vielä päälle parmesan juustoa. Lisää päälle myös feta-juustoa. Laita pannu uuniin. Anna olla uunissa 6-8 minuuttia, kunnes munaseos on kokonaan jähmettynyt ja pinta on hieman ruskistunut.
Ota uunista. Tarjoile rucolan ja tomaattien kanssa. Pieni sitruunan mehulla maustettu oliiviöljy salaatin päälle antaa hyvän säväyksen.