Tulinen burrito

Tulinen burrito metsäkauriista.
Tulinen burrito metsäkauriista.

Burrito on meksikolainen vehnä tai maissi tortillaan kääritty ruoka. Täytteeksi burritoon käy lähes kaikki mitä sattuu löytymään. Perinteisesti täytteenä on broileria, naudan lihaa tai possua, usein riisin kanssa. Tässä on täytteenä metsäkaurista ja sen lisäksi sipuleitta, paprikaa, chiliä ja kidneypapapuja. Mikä tahansa riistaliha sopii täytteeksi jauhelihana tai suurempinakin paloina, kunhan tortillaletun kääriminen vaan onnistuu. Tein metsäkauriin potkista ensin confitin edellisenä päivänä ja laitoin sen pannulle muiden ainesten kanssa.

Metsäkauris confit

Ainekset:
Metsäkauriin potkat 4kpl.
Rypsiöljyä
suolaa, rosmariinia, mustapippuria

Suolasin ensin kauriin potkia reilussa suolavedessä jääkaapissa puoli päivää.
Ota metsäkauriin potkat pois suolavedestä ja laita ne kulhoon. Kaada päälle niin paljon öljyä, että potkat peittyvät. Laita sekaan mausteita, suolaa, pippuria ja pari rosmariinin oksaa. Laita kansi kulhon päälle.
Laita kulho uuniin 125 asteeseen ja anna hautua 4-5 tuntia, kunnes lihat irtoavat helposti luista.
Ota lihat pois ja revi suikaleiksi.

Burrito

Ainekset:
Tortilla
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paprika
½ purkkia Kidney-papuja
5 rkl salsakastiketta
Turkkilaista jogurttia
Juustoraastetta

Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika. Paistele voissa pannulla miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisää pannulle lihat, salsakastike, kidney-pavut ja chili. Chiliä voi laittaa oman maun mukaan. Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa. Laita tortillaletun päälle lihatäyte, pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia ja juustoraaste. Kääri lettu burritoksi ja nauti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.