Beef Wellington on kuuluisa ruokalaji, missä file leivotaan voitaikinan sisään. Tällä kertaa tein sen jäniksen ulkofileistä. Sieninä täytteessä oli kanttarellit.
Jäniksen fileet:
1:n jänikset ulkofileet
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
Siisti fileet. Suolaa ja pippuroi fileet ja asettele ne päällekkäin. Pyöritä fileistä pyöreä käärö tuorekelmuun. Sido päät huolellisesti, niin että vesi ei pääse sisään.
Laita vesitiivis lihakäärö sous vide -keittimeen ja keitä 55 asteessa 1 tunti
Tunnin päästä ota lihat pois paketista ja paista kuumalla pannulla hyvä paistopinta fileisiin. Anna jäähtyä hetki.
Tee sillä aikaa sienitäyte.
Ainekset:
Sieniä valintasi mukaan
1 shalottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl kermaa
1/2 dl punaviiniä
suolaa, pippuria
Ruskista silputtuja sieniä voissa. Siirrä syrjään odottelemaan.
Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Lisää sienet sekaan. Paista kunnes neste haihtuu. Lisää pannulle punaviiini ja keitä kasaan. Lisää kerma ja keitä kunnes seos on sakeutunut.
Ohukaiset:
1 dl jauhoja
1 munaa
2 dl maitoa
Sekoita ainekset ja anna seisoa noin 20 minuuttia.
Paista taikinasta ohuita lettuja.
Pinaatin lehtiä.
Kiehauta pinaatin lehdet ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Levitä pöydälle tuorekelmua ja laita kaksi lettua limittäin niin, että ne tulevat osittain toistensa päälle. Lisää lettujen päälle yksi kerros pinaatin lehtiä. Lisää sieniseos tasaiseksi kerrokseksi pinaatin lehtien päälle. Aseta fileet päällimmäiseksi ja rullaa tuorekelmun avulla tiukaksi paketiksi. Laita paketti jäähtymään hetkeksi jääkaappiin.
400g voitaikinaa
1 munan keltuainen
1 rkl maitoa
Kauli voitaikina noin kolme milliä ohueksi levyksi. Levitä taikinan päälle munamaito siveltimellä. Laita lihasta tehty rulla taikinan päälle ja rullaa taikina lihan ympärille.
Laita koko komeus uuniin 225 asteeseen, kunnes pinta on kullankeltainen.
Tarjoile perunafondantin, porkkanapyreen ja helvetin hyvän kastikkeen kanssa.