Hellepäivän heinuria

Heinäsorsaa ja vihanneksia muurinpohjapannulla.
Heinäsorsaa ja vihanneksia muurinpohjapannulla.

Viimeisiä viime kauden vesilintuja on nyt hyvä syödä pois juuri ennen uuden sorsastuskauden alkua. Kun helteetkin palasivat päätin tehdä nopeaa kesäruokaa muurinpohjapannulla. Nuotiolla sama onnistuu yhtä hyvin.

Saaliiksi saatu sorsa ja ylpeä metsästäjä.
Saaliiksi saatu sorsa ja ylpeä metsästäjä.

Ainekset:
heinäsorsan rintalihat
perunaa
porkkanaa
palsternakkaa
kirsikkatomaatteja
sipulia

Valmistus:
Kuori ja pilko perunat ja vihannekset. Esikeitä vihanneksia suolavedessä 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman kypsyneet, mutta eivät kuitenkaan täysin kypsiä. Perunat vievät vähän kauemmin aikaa ja palsternakat taas kypsyvät nopeiten. Vihannekset tulee olla napakoita. Paista voissa kuumalla pannulla heinäsorsan rintalihat. Kypsennä lihoihin haluamasi kypsyys, itse pidän parhaana kun jättää lihat mediumiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lihat folioon vetäytymään hetkeksi. Laita kuumalle pannulle reilusti voita ja pilkottu sipuli, lisää ensimmäisenä perunat ja paista ne rapean ruskeiksi ja mausta savupaprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle muut ainekset paitsi tomaatit. Kun vihannekst ovat paistuneet laita myös tomaatit sekaan. Lisää lihat joukkoon. Tarjoile tuoreiden herneiden kanssa.

Kermainen sorsakastike

Ainekset:
5dl riistalientä
timjamia
rosmariinia
2 dl kermaa
1 rkl mustaherukkahyytelöä
2 rkl jaloviinaa/giniä

Valmistus:

Valmista riistaliemi paahtamalla sorsanrankaa uunissa 160 asteessa, kunnes rankat ovat tumman ruskeita. Laita rangat kattilaan ja pilko sekaan porkkanaa, varsiselleriä, palsternakkaa ja sipulia. Lisää myös timjami ja rosmariini. Keitä pari tuntia ja siivilöi liemi.
Valmista kastike lintuliemestä. Keitä liemi ensin kasaan. Kun lientä on jäljellä noin pari desiä, lisää kerma, mustaherukkahyytelö ja tilkka jaloviinaa. Saat hyvän esityksen aikaiseksi kun sytytät alkoholin palamaan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria myllystä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *