Helppoa ja herkullista. Metsäkauriin potkista tulee herkullista, kun ne saavat kypsyä pitkään uunissa. Italialainen pataruoka saa seurakseen tomaattimurskaa ja pieni valkoviini antaa sen pienen juhlallisen vivahteen täydelliselle illalliselle.
Ainekset:
4 potkaa
2-3 rkl jauhoja
2 sipulia siivuina
3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä siivuina
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kanalientä
2 x 400g tölkkiä murskattua tomaattia
4 oksaa rosmariiniä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ohje:
Lämmitä uuni 170°C
Pyörittele potkat kauttaaltaan vehnäjauhoissa.
Lisää paistinpannulle pari ruokalusikallista öljyä ja potkat. Ruskista potkat kauttaaltaan ja siirrä uuninkestävään vuokaan. Vähennä paistinpannun lämpöä hieman ja lisää viipaloitu sipuli pannulle ja hieman lisää oliiviöljyä. Kuullota sipuleita sekoittaen noin 4-5 minuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja alkavat saada väriä. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini pannulle. Raavi pannun pohjalta kaikki sinne jääneet herkulliset ainekset. Kaada valkoviini vuokaan potkien sekaan. Lisää vuokaan tomaattimurska, rosmariini ja kanaliemi. Nesteen tulee juuri peittää liha, joten lisää hieman kanalientä tarvittaessa. Lisää 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria myllystä. Siirrä vuoka uuniin noin 2-3 tunniksi, keitä kunnes liha on kypsää ja irtoaa hyvin luista. Ota pois uunista ja tarkista mausteet. Tee liemestä kastike pastalle. Ota lientä kattilaan ja keitä hetki kasaan. Mausta reilusti.
Gremolata:
Tee gremolata juuri ennen tarjoilua.
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 dl persiljaa silputtuna
1 sitruunan kuori pieninä kuutioina
Sekoita kaikki ainekset kupissa. Laita gremolataa reilusti kypsien potkien päälle.