Kauriin ulkofilettä, ruusuperuna ja mustaherukkakastike.

Metsäkauriin ulkofilettä, perunaruusu, porkkanapyrettä ja mustaherukalla maustettu kastike,
Metsäkauriin ulkofilettä, perunaruusu, porkkanapyrettä ja mustaherukalla maustettu kastike,

Maailman kaunein nainen on ollut taas suosiollinen ja päästänyt minut alkaneella metsästyskaudella jahtiin kiitettävästi, niinpä päätin taas hemmotella tuota kaunista olentoa riistaillallisella. Pääruoaksi valmistin keväällä ampumani kaurispukin ulkofileen. Hieman sain annokseeni inspiraatiota Tallinan ravintola Annon illallisesta. Kauriin ulkofileen kaveriksi tein muffinssivuokaa hyödyntäen perunasta ruusun uunissa. Kastike sai makua oman puutarhan mustaherukoista. Lisukkeeksi valmistin Beluga-linssejä ja porkkapyrettä.

Metsäkauriin ulkofileen valmistin sous videessä 53 astetta ja reilun tunnin kylvyssä ja sen jälkeen pinnat kuumassa pannussa. Perunaruusun valmistin laittamalla muffinssivuokaan ohuita perunasiivuja. Perunan maustin suolalla, pippurilla sekä reilulla annoksella parmesan juustoa ja voita. Vuoka sai hautua uunissa, 190 asteessa, noin tunnin verran. Porkkanapyreen tein leikkaamalla porkkanasta kiekkoja. Paistoin niitä hetken ja lopuksi keitin lihaliemessä kypsiksi. Kypsät porkanat blenderiin ja sileäksi massaksi. Sekaan hieman kermaa, ruokalusikallinen sokeria, hieman pippuria ja suolaa. Viiniksi tietysti oma suosikkiviini riistalle Amorone. Pääsen ehkä huomennakin jahtiin.

One thought on “Kauriin ulkofilettä, ruusuperuna ja mustaherukkakastike.

  • 20.1.2021 at 10:27
    Permalink

    Ai että näyttää herkulliselta. Itsekin olen metsästysharrastaja ja riistaa on menussa varsin usein. Olen myös harkinnut täytettyä kauriin päätä sisustukseksi mökille.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *