Kaurispata

Syksy saapui ja syksyyn kuuluu aina maukkaat, pitkään haudutetut pataruoat. Kauriin potkat ovat sopivia aineksia pataruokiin ja keittoihin. Yleisin potkasta tehty ruoka lienee italialainen osso bucco. Potkat ovat peräisin keväällä kaatamastani kaurispukista. Tällä kertaa tein potkista pataruoan, missä yhdistin italialaisia makuja itämaisiin mausteisiin.

Ainekset:
4 kauriin potkaa
6 salottisipulia
4 porkkanaa
2 valkosipulin kynsi
1 laakerinlehti
3 rkl balsamiviinietikkaa
5 dl punaviiniä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
3 dl vettä
1 kanelitanko
1 rkl kokonaisia neilikoita
3 rkl rusinoita
1 tl sokeria
suolaa, timjamia, rosmariinia

Ohje:
Mausta huoneenlämpöiset potkat suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota sipuleita, porkkanoita ja valkosipulia rasvassa pannussa muutama minuuttia ja siirrä ne pataan.
Lisää pannulle balsamiviinietikkaa ja paista hetli. Kaada ainekset pataan.
Ruskista potkat kuumassa pannussa voissa. Laita potkat pataan.
Lisää viini, rosmariinit, timjami, neilikat, tomaatit, vesi, kanelitanko, rusinat, suola ja sokeri. Peitä kannella ja nosta uuniin 180 asteeseen.
Kypsennä 2–4 tuntia potkien koosta riippuen. Käännä potkia välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.